Як отримати довідку про власні доходи дистанційно

14 Лютого 2018 19:32

Корисна інформація для тих, хто повинен заповнити декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за минулий рік:

Державна фіскальна служба України пропонує платникам податків широкий спектр електронних сервісів. Зокрема, у рамках кампаній декларування доходів громадян та електронного декларування доходів державних службовців, яка стартувала з початку нового 2018 року, через Електронний кабінет платника існує можливість дізнатися про отримані доходи та утримані податки, а також підготувати, заповнити та надіслати декларацію про майновий стан і доходи фізичних осіб в електронному вигляді.

Отримати інформацію про суми виплачених доходів та утриманих податків з Державного реєстру можна на веб-порталі ДФС у рубриці: фізичним особам/отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків у електронному вигляді (http://sfs.gov.ua./fizichnim-osobam/vidomosti-doxid/).

Крім того, для платників функціонує довідковий сервіс Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс « ЗІР», який дозволяє отримати відповіді на питання щодо застосування норм податкового, митного законодавства, адміністрування єдиного внеску тощо (http://zir. sfs.gov.ua).