Де можна брати електронні книги безкоштовно і легально?

19 Лютого 2018 18:58

Вас цікавить питання: Де можна брати собі для читання електронні книги безкоштовно і легально?
Відповідь: Збережіть собі нижченаведений список електронних бібліотек, і ви завжди будете знати, де законно брати книги для читання.

1. Бібліотека Максима Мошкова (www.lib.ru) – одна з перших і найпопулярніших  електронних бібліотек, вона відкрилася в 1994 році. Автори і читачі щодня поповнюють бібліотеку на добровільній основі. Сервіс не бере грошей, читати безкоштовно можна абсолютно все. Єдиний мінус – скачати книгу не можна.

2. Бібліотека «Альдебаран» (aldebaran.ru) пропонує завантажити книгу безкоштовно в будь-якому із зручних електронних форматів (epub, fb2, rtf, mobi, pdf), а перед цим кроком ознайомитися з її уривком. Зручний сервіс!

3. Всі твори Толстого в один клік (www.readingtolstoy.ru) – волонтери з 49 країн світу створили електронну версію 90-томного зібрання творів Толстого. Всі книги можна скачати в будь-якому зручному форматі безкоштовно. Понад 700 творів від класика!

4. Федір Михайлович Достоєвський (www.fedordostoevsky.ru) – ентузіаст Сергій Рубльов вирішив на одному сайті зібрати всю інформацію про письменника. Це не просто книги письменника (до речі, оцифровані прижиттєві видання), але і останні новини про екранізаціях і телепостановках, дослідження, а також список музеїв і фотоархів.

5. Бібліотека TarraNova (tarranova.lib.ru/about.htm) – просить називати себе не електронною бібліотекою, а архівом. Адміністрація форуму каже, що головна відмінність – в тому, що всі тексти розміщені офіційно, за згодою авторів. Однак TarraNova розміщує не тільки авторські тексти, а й переклади (з прізвищами перекладачів).

6. Libereya.com (www.libereya.com) – користуватися безоплатною онлайн-бібліотекою «Ліберейя» можна тільки після реєстрації. У користувачів багато обов’язків (публікації книг, спілкування), зате й добірка книг дуже добра.

7. Артефакт (artefact.lib.ru/library) – в бібліотеці більше 8 тисяч текстів. Її перевага в тому, що книги тут не тільки російською, а й на 32 інших мовах світу. Всі файли доступні для скачування лише в форматі doc.

8. Електронна бібліотека «Літмір» (www.litmir.info) – містить більше 200 000 книг. Їх зручно читати онлайн, а ось при скачуванні сайт просить встановити спеціальну програму, яка лякає багатьох нових користувачів. У розділі «Форум» на сайті йде досить жваве спілкування користувачів один з одним.

9. Litres.ru (www.litres.ru) – незважаючи на те що Litres – магазин електронних книг, дещо (в основному класику і періодику) там можна взяти безкоштовно в спеціальному розділі.

10. Bookland.com (www.bookland.com/rus) – магазин електронних книг, який також пропонує колекцію безкоштовних творів в зручних форматах на 18 мовах.

11. Бібліоклуб (biblioclub.ru) – електронна бібліотека та інтернет-магазин, який пропонує цікаві умови: придбавши 10 книг, можна стати володарем статусу «книжником» і отримати в безкоштовне користування половину контенту магазину. На платформі передбачений ще статус «Генія» – це коли у вас є безкоштовний доступ до всіх книг на сайті. Хороший варіант, особливо якщо вас цікавить література про бізнес і саморозвиток, освітні колекції.

12. «Російська фантастика» (www.rusf.ru) – Книжкова полиця сайту містить більше 10 000 текстів 180 авторів.

13. Проект Гутенберг (www.gutenberg.org) – електронна бібліотека, яка порадує любителів читати іноземною мовою. Більше 46 тисяч електронних книг, більшість книг на англійській мові.

14. ThankYou.ru (thankyou.ru/lib) – портал музики і літератури, що надається безкоштовно. Непоганий вибір книг в електронному форматі fb2, а також можливість для початківців авторів опублікувати свою книгу безкоштовно.

15. Бібліотека іноземної літератури ім. Рудоміно (hyperlib.libfl.ru/rubr.php) – оцифрувала частину своїх фондів. В основному це рідкісні книги.

16. «Книжкова шафа» (www.detisite.ru/gorodok/book) – затишна дитяча бібліотека оцифрувала безліч хороших дитячих книг, проте в 2009-му зазнала хакерської атаки і втратила майже всі свої архіви. Але дещо збереглося. Почитати дитячі твори можна, клікнувши на іконку книги в намальованому шафі.

17. Інститут етнології та антропології (iea-ras.ru) – на своїй книжковій полиці ділиться профільними книгами в форматі PDF. Вибірку професіонали оцінюють як відмінну.

18. Журнальний зал (magazines.russ.ru/about) – електронна бібліотека сучасних літературних журналів Росії. Тут можна знайти свіжі номери найвідоміших вітчизняних “товстих журналів”. База поповнюється досить швидко, а читати – цікаво, адже багато великі твори спочатку публікуються тут, а потім перекочовують в окремі книги.

19. Електронна бібліотека Інституту світової літератури РАН (www.imli.ru/elib). Зараз в ній близько 400 відсканованих наукових видань, для зручності користувачів розділених за напрямками. Бібліотека поповнюється, на сайті можна не реєструватися.