Корисні властивості моркви

21 Лютого 2018 23:14

Збалансований раціон харчування неможливо уявити без овочів. Вони необхідні організму не тільки через рекордний вміст вітамінів і мінералів, а й з-за високої концентрації рослинних волокон.

Морква – один з найдоступніших і корисних овочів, її легко знайти на прилавках супермаркетів круглий рік. Розглянемо основні корисні властивості моркви.

Допомагає боротися із зайвою вагою

За рахунок високого вмісту клітковини насичує організм, бореться з почуттям голоду, нормалізує обмін речовин, очищає кишечник, виводить токсини і шлаки з організму. Морква відрізняється низькою калорійністю (33 ккал на 100 г) і чудово поєднується з будь-якими продуктами тваринного і рослинного походження. Її можна використовувати в якості корисного перекусу або добавки до останнього денного прийому їжі – наприклад, до вечірнього молочного коктейлю (100 г тертої моркви на порцію коктейлю).

Рекордне вміст бета-каротину і вітаміну А в складі моркви позитивно впливає на стан шкіри, волосся і нігтів. Щоденне споживання овоча надає тонізуючу і омолоджуючу дію на організм.

Моркву рекомендується включати в щоденне меню всім, хто займається спортом. За рахунок оптимального вмісту вітамінів А і Е, а також фруктози і глюкози, овоч дає організму заряд енергії, підтримує його в тонусі під час і після тренувань і допомагає швидше відновитися.

Важливо: корисні речовини в складі моркви краще засвоюються в поєднанні з рослинними жирами, наприклад, кунжутним маслом, оливковим, лляним, гарбузовим і іншими маслами.