Комітет Тіміша погодив «Дорожню карту» імплементації Угоди про асоціацію України з ЄС

1 Березня 2018 12:30

У середу в парламенті презентували Дорожню карту із 57 законопроектів, які стосуються зобов’язань щодо співпраці з Європейським Союзом. Дорожня карта із виконання наших зобов’язань щодо співпраці з Європейським Союзом  – це спільне напрацювання Парламенту і Кабінету Міністрів. Складено єдиний документ із різних сфер суспільного життя, визначено ті законопроекти, які є прерогативними для Угоди про асоціацію з ЄС. Євроінтеграція і європейський вибір стали тим стимулом, який підняв мільйони українців, адже питання європейської вибору є знаком рівності  незалежності.

Про це повідомив член парламентського комітету, народний депутат України Григорій Тіміш. 

– Про таку зустріч в стінах українського парламенту мріяли давно, – розповів Григорій Тіміш. –  Нарешті, в присутності представника ЄС в Україні пана Хюга Мінгареллі, Голови ВР України Андрія Парубія, Прем’єра Володимира Гройсмана, погодили «Дорожню карту» необхідних законопроектів для імплементації Угоди України з ЄС. Насправді дан старт першочерговому розгляду 57 ЗП які має розглянути Верховна Рада на протязі двох років. Це тест на зрілість для нашого парламенту, це дань і повага в першу чергу патріотам України, що поклали своі голови за незалежність і європейське майбутне нашої краіни. Хочу відмітити увагу пана Мінгареллі до роботи нашого комітету, закликавши присутніх посилити роль Комітету ВР з питань євроінтеграціі.

ДОВІДКОВО:

Головні сфери, яких стосуються законопроекти, це безпека та оборона, екологія, енергонезалежність, захист інтелектуальної власності, зняття митних перешкод та технічних бар’єрів у торгівлі, покращення інвестиційного клімату, захист навколишнього середовища. 20 законопроектів з представленого пакету вже повністю готові до розгляду у залі і ухвалення Верховною Радою України, а частина з них ще доопрацьовуються, ще йдуть політичні консультації. Сторони узгодили, що кожного пленарного тижня 2-3 закони з цієї дорожньої карти мають бути прийняті українським Парламентом.

Світлина від Григорія Тіміша.

Джерело: buknews.com.ua