“План Маршалла” для України можуть запустити зовсім скоро – екс-прем’єр Литви

8 Березня 2018 07:01
Європейський план для України може бути вже зовсім скоро реалізований.

Про це під час зустрічі з Головою Верховної Ради Андрієм Парубієм заявив депутат Сеймасу Литовської Республіки, колишній Прем’єр-міністр Литовської Республіки Андрюс Кубілюс, який є одним із ініціаторів цього “плану Маршалла”, повідомляється на сайті ВР.

Зокрема, як зазначається в повідомленні, під час зустрічі сторони обговорили перспективи Європейського плану для України – фінансового плану для економічного розвитку і підтримки реформ в України.

За словами Кубілюса, Європейський план для України – цілком реальний і може бути вже зовсім скоро реалізований.

“Парламентарі та урядовці України та Литви докладають всіх зусиль, щоб цей план був презентований і обговорений лідерами країн Великої сімки вже під час чергового саміту G7 влітку 2018 року”, – зазначив Кубілюс.

У свою чергу Парубій поінформував Кубілюса про те, що Верховна Рада спільно з Кабінетом міністрів напрацювали “дорожню карту” з 57 законопроектів у сфері європейської інтеграції України і, насамперед, щодо  виконання умов Угоди про асоціацію. Також на розгляді парламенту знаходиться пакет з 35 законопроектів, які покликані зміцнити економіку та поліпшити інвестиційний клімат в Україні, зазначив він.

Парубій також поінформував про ініціативу створення Міжпарламентської асамблеї України, Молдови та Грузії. На його думку, представники парламентів інших країн Балто-Чорноморського поясу, зокрема і Литви, повинні стати активними спостерігачами у цій Асамблеї.

“Адже в умовах агресивної політики путінської Росії завдання усіх країн Балто-Чорноморського регіону – плекати єдність, взаємопідтримку і творити спільний пояс успішних європейських держав на кордоні з Росією. Це буде гідна відповідь на агресивні спроби путінської Росії втрутитися у внутрішні справи держав-сусідів і повернути їх у сферу свого політичного впливу”, – зазначив Голова Верховної Ради.

Як повідомлялося, Європейський план для України, більш відомий під назвою “план Маршалла”, передбачає фінансову допомогу та інвестиції в Україну з боку Європейського Союзу.

У цьому плані, ініційованому Литвою, йдеться про щонайменше 5 млрд євро щорічної підтримки реформ, які мають бути спрямовані на економічне зростання та розвиток.

Джерело: «ukrinform.ua»