Молодіжний делегат ООН презентував програму для молоді Дніпра

16 Березня 2018 12:38

15 березня, у Дніпрі молодіжний делегат ООН Ольга Руда презентувала програму для молоді України, яка готова представляти громадську позицію рід час поїздки до Генеральної Асамблеї ООН. Про це повідомляє кореспондент Дніпрограда з місця проведення – Кузні української інтелігенції».

Зазначимо, що програма «Молодіжний делегат України до ООН» – це проект, під час якого активна та талановита молодь працює над документами та приймає рішення у системі ООН. Програму офіційно підтримує Генеральний Секретар ООН. Наразі вона існує більш ніж у 30-ти країнах світу, у 2014 році до цього списку долучилась Україна.

Програма триває рік та передбачає  поїздки на Генеральну Асамблею ООН в Нью-Йорк терміном до 1 місяця.

Учасником може стати молода особа від 20 до 27 років, яка має високий рівень володіння англійською мовою. Крім того, бажано мати досвід волонтерської, громадської та професійної діяльності.

«В світі цікавий досвід української молоді, яка будує мир. Попри обговорення питань миру під час засідань комітетів, в ООН щодня проходить велика кількість неофіційних подій. Таким чином кожен делегат може підняти певну тему для обговорення. Ми свого часу підіймали тему миру, адже в України триває конфлікт. У зв’язку з цим існують ініціативи, які будуть мир в середині суспільства. Тому ми представляли такі ініціативи під час неформальної події в ООН», – поділилась власним досвідом Ольга Руда.

Щоб стати молодіжним делегатом України до ООН протягом 2018-2019 років потрібно, в першу чергу, подати заявку на програму та пройти етапи відбору.

Раніше повідомлялося, що у Дніпрі студенти Української Академії Лідерства зустрілися з молоддю міста, аби розповісти про освітні можливості.

Автор: Людмила СТУПАК

Джерело: Dniprograd.org.