До Нацагентства з повернення активів надійшли перші арештовані корупційні кошти

24 Березня 2018 11:01

Солом’янський райсуд Києва ухвалив рішення про переведення перших арештованих коштів на рахунок Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління корупційними активами. Йдеться про 185 мільйонів гривень, арештованих у кримінальному провадженні, розслідування в якому проводиться НАБУ.

Про це йдеться на сайті агентства.

Ухвалу було прийнято на підставі клопотання детективів НАБУ, погодженого прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«Це перший випадок, коли майно, арештоване за клопотанням НАБУ та САП, передано в управління Національному агентству», – йдеться у повідомленні.

Грошові активи знаходились на рахунку клієнта ПАТ АБ «Південний» та на вимогу Нацагентства були перераховані на депозитний рахунок установи.

«Вимога Агентства була виконана банком професійно, вчасно і в повному обсязі. На ці кошти будуть нараховуватись відсотки відповідно до договору, орієнтовна сума яких становитиме понад 1,5 млн грн щомісяця», — зазначили в агентстві.

Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів створене в листопаді 2016 року. У червні минулого року агентство оголосило конкурсна набір персоналу.

Головою Агентства з управління арештованими активами обрано заступника міністра юстиції Антона Янчука.