Дуже корисний гранат

28 Березня 2018 20:14

Фахівці з харчування відзначають, що гранат – це не тільки смачний цитрус, а й справжні ліки, які сприяють мозковій активності. Серед безлічі інших його достоїнств виділяють відновлення крові, підвищення рівня гемоглобіну і зміцнення стінок судин. Саме гранатовий сік рекомендують медики після здачі крові.

Серед іншого, в гранаті міститься ударна доза вітаміну С, що допомагає впоратися з простудними захворюваннями. А вітаміни Р, B6 і В12, які містяться в цьому фрукті у великих кількостях, допомагають поліпшити пам’ять і зміцнити нервову систему, пише НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на Главком.

Дієтологи підрахували, що в одному плоді граната міститься 40% добової дози вітамінів для людини.

А дубильні речовини, що містяться в гранаті, відмінно справляються з хвороботворними інфекціями.

Регулярне вживання гранатів зменшує наслідки впливу радіації на організм і знижує

ризик розвитку раку шлунка.

При цьому антиоксидантів в гранаті більше, ніж в зеленому чаї.

Нагадаємо, фахівці з Британського психологічного товариства спробували визначити, яким чином вживання фруктів і овочів пов’язано з відчуттям благополуччя, щастя і задоволеності життям. Вчені прийшли до висновку, що дієта, багата фруктами і овочами, пов’язана з більшим щастям, задоволенням життя і позитивним впливом.

Також фахівці дійшли висновку, що сполука, яка міститься в складі яблук – епікатехін поліфенол – сприяє підтримці еластичності кровоносних судин, тим самим чинячи позитивний вплив на стан серця.

Раніше вчені назвали мандарин найкориснішим фруктом, особливо для курців. Цей фрукт містить велику кількість бета-криптоксантину, який здатний блокувати ріст ракових клітин і захищати організм від онкологічних захворювань.