Дніпровські багатоповерхівки із власними газовими котельнями залишилися без опалення

2 Квітня 2018 14:32

З 1 квітня близько ста дніпровських ОСББ залишилися без тепла та гарячої води. Ці всі будинки опалюються власними газовими котельнями. Через закінчення дії договорів та відсутності нових угод з НАК “Нафтогаз” їм припинили постачання газу.

31 березня поточного року набрала чинності постанова Кабміну від 28.03.18 №228, яка пролонгує Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу до 1 червня 2018 року. Процес укладення нових угод не міг стартувати без публікації постанови Кабміну №228.

“Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» підготувала проекти додаткових угод, які пролонгують дію договорів постачання природного газу із теплопостачальними підприємствами та постачальниками природного газу із спеціальними обов’язками для потреб побутових споживачів та релігійних організацій. На підписання нових документів піде щонайменше тиждень. І весь цей час дніпровські будинки не будуть опалюватися та не отримають гарячу воду”.

Рішення урядом було прийнято 28 березня, а оприлюднено тільки 31 березня, в суботу. При цьому всі старі договори припиняли дію 31 березня. Таким чином, залишалося менше доби (у вихідний) для того, щоб укласти нові договори.

“Ми отримали проект нового договору від “Нафтогазу” після 20:00 години 31 березня – таким чином укласти новий договір, отримати підтвердження номінацій ( “лімітів”) до 24:00 не представлялося можливим”.

Не маючи договору і підтверджених номінацій на квітень тепловики припинили відбір газу з півночі 31 березня.  В результаті близько сотні ОСББ з даховими котельнями відключили подачу тепла допоки договори не будуть поновлені.

Джерело: Дніпроград