Створено камеру, яка допоможе сліпим

13 Квітня 2018 09:15

Випускниця Шенкарского коледжу інженерної справи і дизайну в Ізраїлі створила камеру, яка дозволить сліпим «бачити» фотографії. Нова камера створює 3D-фотографії, які відображаються на сенсорному екрані, і людина, у якої проблеми із зором, «бачить» зображення через відчуття.

Останнім часом з’явилося чимало нововведень, які покликані допомогти інвалідам: окуляри, які дозволяють «чути» звук, або вібруюча шапочка, який повідомляє сліпим плавцям про зміну напрямку руху. На створення нової камери 2C3D, що дозволяє сліпим бачити фото, дизайнера Орен Гева надихнули іграшки pin toys. Для створення відео або 3D-фотографій камера використовує 3D-пікселі на прикріпленому до неї екрані. Для отримання фізичного «зображення» фотографії на поверхні екрану, відбувається зсув пікселів. Потім користувач може торкнутися екрану, щоб відчути, що камера «бачить» у режимі реального часу. Якщо користувачеві подобається те, що він відчуває, він може клацнути та зберегти фотографію.

Збережені фотографії можна знову відобразити на екрані тоді, коли захочеться «переглянути» їх іще раз. Гева каже, що дизайн 3D-камери добре продумано із практичної точки зору. Їй би хотілося, щоб він був інтуїтивно зрозумілим та поєднував відомий дизайн звичайної камери з інноваційними елементами.

Попередньою камерою, призначеної для сліпих, була Touch Sight. Але використовувати її не зовсім зручно: людина повинна тримати камеру на своєму лобі, а екран, подібний до брайлівського, на задньому плані створює збільшене зображення того, на що націлений об’єктив. Розробники камери 2C3D пропонують більш простий, а також більш універсальний підхід

Джерело: expres.ua