ЄС ймовірно схвалить мільярд євро макрофінансової допомоги Україні

19 Квітня 2018 09:30

ЄС ймовірно схвалить мільярд євро макрофінансової допомоги Україні найближчим часом

Рада ЄС найближчим часом ймовірно схвалить мільярд євро макрофінансової допомоги Україні, запропонований Єврокомісією у березні цього року. Про це сьогодні в Стразбурзі заявив Голова делегації Європарламенту до Комітету з парламентської співпраці між Україною та ЄС Даріуш Роcаті.

“Продовжується моніторинг виконання Угоди про зону вільної торгівлі та розпочато роботу над пропозицією щодо нової макрофінансової допомоги Україні. Тільки вчора відбулась зустріч з віце-президентом Європейської комісії Валдісом Дубровскісом з цього питання, і я радий інформувати всіх вас про те, що комісія висунула пропозицію про надання макрофінансової допомоги в розмірі 1 млрд. Євро та парламент, напевно, підтримає цю пропозицію дуже скоро”, – сказав євродепутат.

Нагадаємо, у березні Єврокомісія офіційно затвердила пропозицію щодо нової програми макрофінансової допомоги для України на суму до 1 млрд євро для підтримки економічної стабілізації та структурних реформ.

Пропозиція Єврокомісії для Україні підлягає затвердженню Європейським парламентом та Радою ЄС.

У середу Віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко та Голова Групи підтримки України в Європейській Комісії Петер Вагнер підписали фінансову угоду на 50 млн. євро щодо підтримки Фонду енергоефективності України.

Джерело: unn.com.ua