Єврокомісія виділить на програму енергозбереження в Україні 268 мільйонів євро

19 Квітня 2018 17:00

unn.com.ua

Європейський Союз долучається до реалізації п’ятирічної програми підтримки енергоефективності в Україні і бере участь у співфінансуванні Фонду енергоефективності.

Відповідні домовленості були досягнуті 18 квітня в Києві .

Результатом перемовин стало підписання Угоди про фінансування Європейською Комісією Програми підтримки енергоефективності в Україні загальною вартістю 268 млн євро, з яких внесок ЄС становитиме 50,00 млн євро.

Серед напрямків використання коштів  – підтримка створення та функціонування Фонду енергоефективності через «технічний офіс», надання технічних консультаційних послуг з енергозбереження,  зміцнення спроможностей банків шляхом розробки стандартних робочих процедур та тренінгів, забезпечення відповідності до вимог щодо моніторингу та верифікації тощо.

Фонд енергоефективності – найякісніший механізм забезпечення нашої енергетичної незалежності. Програми енергоефективності допоможуть не лише менше споживати енергетичних ресурсів, а і підвищувати якість послуг.

Фонд енергоефективності – ключовий інструмент державної політики енергомодернізації країни. Фонд надаватиме кошти для реалізації проектів термомодернізації, встановлення ефективних опалювальних та охолоджувальних систем та обладнання, а також для заміни наявних систем та обладнання на більш ефективні.

За прогнозами  за 3-5 років роботи Фонду енергоефективності економія газу становитиме не менше 7-10 млрд кубометрів, а економія коштів на закупці палива – не менше 3 млрд дол.

Джерело: ukrinform.ua