Найпотужніша в Україні СЕС

1 Травня 2018 21:35

У Запорізькій області відбулося відкриття першої черги сонячної електростанції потужністю 50МВт.
Станцію побудувало на площі 96га ТОВ «Токмак Солар Енерджі». СЕС включає 160 тисяч сонячних модулів, 1670 інверторів і сорок трансформаторних підстанцій 0,4 / 10 кВ, що дає можливість цьому підприємству виробляти кожен 4 кіловат електроенергії в країні.
Будівельники використовували у виробництві 1 тис тонн алюмінієвих конструкцій, 1,5 тисячі тонн металоконструкцій, а також 650км кабельно-провідникової продукції. У будівництві станції створено понад сто двадцять робочих місць. Інвестор проекту – інвесткомпанія Astra Capital Group і Укргазбанк кредитували підприємство на 19 мільйонів євро, а сумарний обсяг інвестицій склав 45 мільйонів євро на 5 років.
Під час будівництва поставки необхідних комплектуючих надавали переважно місцеві товаровиробники та сервісні компанії. Даний проект чиновники області вважають одним з найбільш успішних за останні роки, оскільки саме в даному регіоні умови для розвитку сонячної енергетики максимально сприятливі. Будівництво другої черги електростанції і повне завершення проекту заплановано на грудень 2018 року.

Джерело: svidok.online