Делегація лідерів кримськотатарського руху відвідала Музей Голокосту у Дніпрі

3 Травня 2018 14:19

26 квітня Музей «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» відвідала делегація лідерів кримськотатарського руху, у складі якої були народний депутат України, Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз, муфтій духовного управління Мусульман Криму (на материку) Айдер Рустемов. Екскурсію для поважних гостей провів д-р Єгор Врадій, керівник науково-музейного відділу Музею Голокосту.

Під час екскурсії гості, разом з представниками єврейської громади, поклали квіти на вшанування пам’яті жертв Голокосту. Окрему увагу гості приділили першій в Україні постійній експозиції, присвяченій депортації кримських татар та інших народів Криму у 1944 р.

Шановні гості високо оцінили роботу Музею та Українського інституту вивчення Голоксту «Ткума» у справі збереження пам’яті про страшні трагедії ХХ ст., а також освітньої та просвітницької роботи, спрямованої на утвердження атмосфери толерантності та поваги до людських цінностей.

Джерело: prostir.museum