Неприпустима бездіяльність: урядова комісія, яка мала повернути вкрадене посадовцями Януковича, не зібралася жодного разу

3 Травня 2018 12:49

Бездіяльність чиновників підтвердили у Міністерстві юстиції. Зокрема, у відповіді на запит пояснили, що не можуть надати копій протоколів засідань комісії, оскільки жодного засідання не було. Це при тім, що комісію створили ще 2014 року.

Міжвідомчу комісію з питань повернення державі незаконно отриманих коштів та майна створили відповідно до постанови, яку ухвалив уряд в липні 2014 року. Мета була шляхетною — повернути вкрадені активи, якими заволоділи Янукович та його поплічники.

Комісія, по-перше, мала розробляти зміни до законодавства, які б давали Україні правові підстави для співпраці з іноземними державами і, відповідно, можливість отримувати від них майно та гроші, вкрадені за часів Януковича.   По-друге, комісію було створено для узгодження позицій щодо повернення активів між усіма міністерствами та держслужбами всередині уряду.

До комісії увійшли керівники таких впливових відомств, як Міністерство внутрішніх справ, Міністерство юстиції, Генпрокуратура, Адміністрація Президента, Державна фіскальна служба. Через це країни ЄС і погодились заморозити без рішень суду численні статки Януковича і членів його команди”.

Джерело: expres.ua