Інститут міжнародних фінансів зарахував Україну до найбільш уразливих emerging markets

4 Травня 2018 22:21

 

Інститут міжнародних фінансів зарахував Китай та Україну до найбільш уразливих emerging marketsРинки Китаю, України, Аргентини, ПАР і Туреччини найбільш уразливі серед всіх країн, що розвиваються з позиції потреб у фінансуванні, достатності резервів, оцінки активів, якості інститутів і торгової стійкості, йдеться в огляді аналітиків Інституту міжнародних фінансів (IIF).

Експерти у травні заново оцінили потенційні зміни інтересу інвесторів до активів цих країн в умовах зміцнення долара, зростання процентних ставок і посилення торговельних суперечок.

Тим часом в IIF вважають активи Росії, Чехії, Колумбії, Бразилії і Філіппін менш схильними до таких ризиків.

Туреччина, Аргентина, ПАР, Україна і Індія, найбільше потребують фінансування, вважають аналітики IIF Лукас Мартін, Соня Гіббс і Емре Тіфтік.

Найпомітніші поліпшення порівняно з минулим роком, зокрема у зниженні потреб у фінансуванні та підвищенні привабливості активів, демонструє Індонезія. Крім того, ситуація покращилася в Малайзії, Чилі, Єгипті та Бразилії.

Найвідчутніше погіршилися позиції Індії, що багато в чому пов’язане зі збільшенням дефіциту поточного рахунку її платіжного балансу. Порівняльне підвищення ризиків також спостерігається в Туреччині, Польщі та Україні.

Джерело: ua.interfax.com.ua