Для народних депутатів придбали персональну міні-друкарню вартістю майже два мільйони гривень

11 Травня 2018 23:01

Для народних депутатів придбали персональну міні-друкарню вартістю майже два мільйони гривень

Відповідний тендер нещодавно провели у системі ProZorro.

У квітні цього року Управління адміністративними будинками Управління справами Апарату Верховної Ради України оголосило тендер на придбання поліграфічного обладнання. Очікувану вартість цієї продукції оцінили аж у 1 мільйон 672 тисячі 500 бюджетних гривень.

На конкурс подали свої пропозиції лише дві фірми. Учасники, до слова, майже не знизили варість послуги під час подачі як першої, так і остаточної пропозиції.    Сьогодні на підписання угоди про постачання цієї продукції очікує ТОВ “Мак Хаус”, що запропонувало найнижчу ціну – 1 мільйон 668 тисяч 602 гривні 57 копійок.   Ми з”ясували, що саме купують за ці чималі гроші.

Проаналізувавши тендерну документацію, бачимо, що це така собі міні-друкарня. Серед вимог до фірми-переможця є постачання такого обладнання:

  1. Одна повноколірна цифрова друкарська машина: принцип друку – електрографічний друк з використанням сухого тонера. (Таке обладнання використовується для створення готової продукції та виведення зображення на матеріал).
  2.  Один комплект витратних матеріалів для друку понад 450 000 копій А4.
  3. Одна машина різальна електрична гільйотина, яка дозволяє точно відрізати папір довжиною до 480 мм і висотою стопи до 60 мм. (Призначені для розрізання матеріалу, формування готових виробів).
  4. Одна бігувальна ручна машина. (Спеціальний апарат, який готує друковані матеріали до згину).
  5. Один біндер на металеву пружину – високопродуктивний палітурник в металевому корпусі без обмеження довжини перфорації і обтиску. (Призначений для скріплення сторінок безшовним способом; використовуються при створенні каталогів, книг, товстих журналів).
Джерело: expres.ua