Яким чином інвестиції ФАО та ЄБРР підтримують Україну

14 Травня 2018 15:25

fao.jpg

ФАО і ЄБРР вже більше двадцяти років надають підтримку Україні в питаннях інвестиційної політики, реалізації програм і технічної допомоги, включаючи сприяння діалогу між державним і приватним секторами. При цьому, зернова галузь України має один із найвищих пріоритетів для спрямування інвестицій та допомоги. Перед вами – кілька історій про українське зерно очима різних людей.

Інвестиції у виробництво зерна і торгівлю можуть зіграти життєво важливу роль у вирішенні проблеми продовольчої безпеки. Очікується, що до 2030 року чисельність населення планети досягне 8,6 млрд осіб. До 2026 року для задоволення зростаючого світового попиту фермерам доведеться перевищити рекордну 761 тонну пшениці, вироблену в 2016 році, та виробити приблизно 821 тонну.

Яким чином експортний потенціал української пшениці може вкласти свій внесок у світову продовольчу безпеку та які інвестиції для цього потрібні, читайте у матеріалі “Відродження української житниці” http://www.fao.org/support-to-investment/news/reviving-the-breadbasket/ru/.

У 2017 році Україна виробила 64 млн тонн зерна, в тому числі 26 млн тонн пшениці. Понад 60 відсотків цього зерна в 2017-2018 маркетинговому році буде експортовано в регіони Європи, Азії та Північної Африки, а також в інші країни світу. Але пшеничне борошно складає лише невеликий відсоток цього обсягу. Це обумовлено низкою факторів, в тому числі обмеженим доступом на ринки продукції переробки зерна і недостатніми інвестиціями в нові технології.

Як працює галузь, щоб змінити цю ситуацію – читайте у історіях “Борошномельна галузь України – світовому ринку” http://www.fao.org/support-to-investment/news/milling-for-international-markets/ru/ та “Пожинаємо, що посіяно” http://www.fao.org/fao-stories/article/ru/c/1127926/.

Джерело: agronews.ua