Де побудують тестовий майданчик Hyperloop у Дніпрі

16 Травня 2018 12:08

Стало відомо, де побудують тестовий майданчик Hyperloop у Дніпрі

У Дніпрі 14 травня пройшло друге засідання робочої групи HypeUA, під час якого було визначено місце будівництва тестового майданчика для Hyperloop.

Провели друге засідання робочої групи HypeUA. Визначилися з місцем будівництва тестового майданчика. Всі зусилля зараз сконцентруємо на підготовці доброякісної наукової оцінки та технічної документації у тісній співпраці з Virgin Hyperloop One i DP World Cargospeed.

“Агентство розвитку Дніпра”  має стати оператором проекту в м. Дніпро.

Так, будівництво тестового майданчика для надшвидкої транспортної системи Hyperloop, розробленої Ілоном Маском, планується в рамках розвитку індустріального парку INNOVATION FORPOST на Слобожанському проспекті.

Міністерство інфраструктури України хоче об’єднати всі зусилля та залучити стратегічних партнерів для роботи над цим та іншими проектами. У нас є підтримка Єврокомісії. Європейські партнери готові створити в Українці центр із розробки перспективних транспортних рішень, і  хотілось, щоб цей центр фізично знаходився у м. Дніпро.

Україна не може переймати чужі застарілі на 20−30 років технології.

Нами вже встановлені добрі контакти з компанією Virgin Hyperloop One і компанією DP World, яка займається фінансуванням вантажного напрямку цього проекту. Зараз ми чекаємо технічне та наукове обґрунтування від Національної академії наук України. Хотілось, щоб підприємства Дніпропетровської області та інших областей України стали ключовими постачальниками для п’ятого виду транспорту нового покоління, який тільки розробляється, – системи Hyperloop.