10-річна гітаристка з Нікополя потрапила у Книгу рекордів України

17 Травня 2018 23:53
  Софія Жернових почала займатися грою на гітарі в Нікопольській школі мистецтв у 5 років у свого батька Михайло Жернових.

nikopolnews.net

У 6 років здобула диплом лауреата 1 ступеня у відкритому Міжнародному фестивалі-конкурсі «Золота ліра» м. Дніпро. В 7 років отримала диплом лауреата 1 ступеня на XV відкритому Міжнародному конкурсі «Акорди хортиці» м. Запоріжжя.

В 8 років зайняла 1 місце у регіональному конкурсі “Україно моя” (м. Кривий Ріг), 1 місце у VIII обласному конкурсі “Музичний калейдоскоп” (м. Кам’янське) та стала лауреаткою 1 ступеня Міжнародного конкурсу ім. Євгена Станковича. В 9 років – Софія отримала Гран-прі на Міжнародному конкурсі гітарного мистецтва «ГітаАс» м.Київ. В цьому віці Софія була занесена до книги Рекордів України. В 10 років знову отримала диплом лауреата 1 ступеня на XVII відкритому Міжнародному конкурс-фестивалі «Акорди хортиці» (м. Запоріжжя). Ще Софія грає на фортепіано, де теж є лауреаткою міжнародних конкурсів.  Вона – стипендіатка Президентського Фонду Леоніда Кучми «Україна».

Джерело: nikopolnews.net