МВФ та ЄБРР заявили про готовність інвестувати в українські проекти з відновлюваної енергетики

23 Травня 2018 15:10

МВФ та ЄБРР заявили про готовність інвестувати в українські проекти з відновлювальної енергетики

Представники найбільших світових фінансових інституцій (МВФ, ЄБРР, Світовий банк) заявили, що готові інвестувати у проекти із відновлювальної енергетики в Україні чималі кошти.

Правда вони це робитимуть за однієї умови — якщо знайдуть надійних партнерів. Їх цікавлять якісні ready-to-build проекти, тобто такі, які на сьогодні вже готові почати роботу. Проблема в тому, що їх наразі дуже мало.

Сьогодні на відновлювані джерела енергії припадає дві третини світових інвестицій в генеруючі потужності, так як для багатьох країн вони стають найдешевшим джерелом енергії нового покоління.

В Європейському Союзі 80% нових потужностей припадає на відновлювану енергетику, а після 2030 року вітроенергетика стане найбільшим джерелом електроенергії за рахунок істотного зростання як наземних, так і офшорних ВЕС. У той самий час розвиток промислової енергетики за рахунок вітру, у випадку з Україною, коли ми маємо великий відсоток ядерних енергоблоків, потребує впровадження маневрових потужностей для збалансованої роботи енергосистеми. Саме впровадження таких технологій, як воднева енергетика, може вирішити цю проблему.

Джерело: ukurier.gov.ua