Результати ЗНО 2016-2018 років будуть зараховані для вступу до ВУЗів

25 Травня 2018 23:14

Для вступу до ВУЗів зарахують результати ЗНО 2016-2018 років

22 травня стартувала основна сесія ЗНО-2018. Найперше абітурієнти перевіряли свої знання на тестуванні з математики, а через два дні, 24 травня, – з української мови та літератури.

Цьогоріч у зовнішньому незалежному оцінюванні по Україні зареєструвалися понад 335 тисяч осіб.

Цього року абітурієнти мають право скласти тести не більше, як із чотирьох навчальних предметів. До того ж, відповідно до Умов прийому на навчання до вищих навчальних закладів України, 2018 року для вступу до вищих навчальних закладів зараховуватимуть результати зовнішнього незалежного оцінювання 2016, 2017 та 2018 років. З англійської, іспанської, німецької та французької мов прийматимуть результати лише 2018 року. Це пов’язано з тим, що змінили формат сертифікаційної роботи з іноземної мови.
Для вступу до ВУЗів зарахують результати ЗНО 2016-2018 років
До новацій цьогорічних тестів ЗНО з іноземних мов (англійської, іспанської, німецької та французької) додали частину «Розуміння мови на слух», яка передбачає прослуховування звукових фрагментів і виконання завдань, кількість яких збільшили до 59. Також тривалість тесту тепер буде 150 хвилин.

Результати ЗНО з кількох предметів зарахують як ДПА

За даними Українського центру оцінювання якості освіти для випускників старшої школи загальноосвітніх навчальних закладів результати ЗНО з трьох предметів (українська мова і література (українська мова), математика або історія України (період ХХ – початок ХХІ століття), а також один навчальний предмет (за вибором випускника) зараховуються як результати державної підсумкової атестації за освітній рівень повної загальної середньої освіти.

Для випускників минулих років обов’язкових предметів для проходження ЗНО немає.

Завдання з кількох предметів перекладуть 6 мовами

Переклад завдань сертифікаційних робіт з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії буде здійснюватися кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською, угорською мовами.

Абітурієнтам з вадами зору полегшили проходження ЗНО

Особи з порушеннями зору мають можливість у 2018 році пройти ЗНО з використанням завдань, надрукованих рельєфно-крапковим шрифтом Брайля, під час додаткової сесії з української мови і літератури, математики, історії України.

У зв’язку з цим, Український центр оцінювання підготував матеріали, що допоможуть учасникам ЗНО з порушеннями зору, які використовують у процесі навчання рельєфно-крапковий шрифт Брайля, підготуватися до проходження тестування.

Абітурієнти, результати яких будуть не нижчими від «порогового бала», отримають оцінку за шкалою 100–200 балів і матимуть право брати участь у конкурсному відборі під час вступу на навчання.

Джерело: pogliad.ua