Найчастіші помилки при подачі електронних документів у виші. Як їх уникнути?

3 Червня 2018 13:04
Найчастіші помилки при подачі електронних документів у виші. Як їх уникнути?

Фото: Український інтерес

Міністерство освіти і науки України опублікувало список найпопулярніших проблем, з якими стикаються абітурієнти.

Слід бути уважними, щоб не припуститися цих помилок. Як їх не зробити?

Зараз випускники активно здають ЗНО. Уже скоро вони подаватимуть свої документи з отриманими результатами в обрані виші. Проте, під час цієї процедури можуть виникнути певні проблеми. Як повідомили у прес-службі Міністерства освіти і науки України, найтиповішими помилками при подачі документів в електронному вигляді є такі:

  1. Реєстрація на нереальну або заборонену пошту. Вступники не можуть реєструвати кабінет на нереальну або заборонену в Україні адресу електронної пошти, наприклад: на mail.ru/ua, yandex.ru/ua і bk.ru. Заповнювати форми потрібно дуже уважно, а для реєстрації обрати пошту, точно дозволену в Україні, наприклад: ukr.net, i.ua, gmail.
  2. Розбіжності даних в атестаті і сертифікаті ЗНО. Дані в шкільному атестаті і сертифікаті ЗНО повинні збігатися.
  3. Завантаження файлів у великих розмірах. Документи слід зберегти у форматах JPG (JPEG, PNG), а максимальний розмір кожного файлу – до 1 Мб.
  4. Скористатися пільгами можна тільки в разі подання документів у паперовій формі, і тоді реєструвати електронний кабінет не потрібно.
  5. Сільський коефіцієнт цього року чинний тільки для абітурієнтів, зареєстрованих у селах не менш ніж за два роки до подачі заяв про вступ і які в рік вступу здобули повну загальну середню освіту в школах на території сіл.
  6. Уважно обирати конкурсну пропозицію та присвоювати  пріоритетність заявам для вступу на бюджетні місця: після подання першої заяви нічого змінити неможливо. На бюджет можна подати щонайбільше 7 заяв на максимум чотири спеціальності.
Джерело: vsim.ua