У Дніпрі відбувся фестиваль «Місто професій»

3 Червня 2018 13:18

У Дніпрі відбувся фестиваль «Місто професій»

Другого червня, у Дніпрі відбувся щорічний фестиваль «Місто професій», на якому діти різного віку ознайомились і спробували себе у різних професіях.

З початку діти реєструвалися і отримували свої «паспорти», після чого вони відправлялися на локації, де ознайомилися з різними професіями та виконали певні завдання. Потім їм давали так звану «зарплату» і діти йшли освоювати інші спеціальності, а гроші, які юні робітники отримували протягом заходу, обмінювали на солодощі, іграшки та подарунки.

Усі учасники мали змогу випробувати себе у ролі пожежника, поліцейського, лікаря, журналіста, стиліста, банкіра, криміналіста, кінолога та інше.

«Я вже три-чотири роки відвідую фестиваль і з кожним роком мені все більше це подобається», – відзначає учасниця Лола, – «Подобається професія лікаря. Я хочу бути лікарем, як виросту».

Ідеолог національного проекту «Місто професій» Тетяна Люлька розповіла, що фестиваль організовується п’ятий раз, а його мета – показати дітям можливості дорослого життя, щоб кожен у майбутньому міг обрати не просто професію, а займатися улюбленою справою.

Цього року «Місто професій» відбулося у 70 містах України. За словами організатора, для дніпровського фестивалю було підготовлено сім тисяч «паспортів», а діти приймали їх у черзі культурно та ввічливо.

Наступний фестиваль «Місто професій» у Дніпрі запланований у вересні.

Нагадаємо, що вчора у Дніпрі розпочався масштабний фестиваль робототехніки та інновацій.

Джерело: Дніпроград