Бердянськ — столиця сімейного відпочинку України

5 Червня 2018 22:48

 Так назвав курортне місто Запорізької області відомий політик і громадський діяч Микола Томенко.
З його ініціативи вже відзнято 50 Фільмів в рамках проекту «7 чудес України». У цих стрічках найкрасивіші міста і регіони: природа, фортеці, унікальні місця. У конкурсі «7 чудес України: історичні міста» серед фіналістів опинився й Бердянськ.

Цими вихідними Микола Томенко презентував свій фільм журналістам на всеукраїнському фестивалі в Бердянську:

Бердянськ — дійсно унікальне місто. Ще не було Європейського Союзу, а керівники європейських країн вже вкладали гроші в це місто. Зараз Бердянськ активно розвивається як туристичний центр. У ньому є все для залучення туристів: чудове море, цілюще повітря, розвивається інфраструктура і багата історія. Люди краще запам’ятовують не події і дати, а видатних постатей і їхні життєві історії, — вважає Микола Томенко. Тому в своєму фільмі він згадав таких відомих бердянців, як мікробіолог Володимир Хавкін, який врятувала світ від холери і чуми. Крім того колекціонера Бродського, який подарував Бердянську першу частину своєї величезної колекції. Зараз полотна можна побачити в художньому музеї міста.

Микола Томенко планує продовжити зйомки історичних куточків України і вже працює над стратегією з відбору учасників. За його словами, важливо, щоб після таких фільмів місцева влада, бізнес і громади об’єднувалися навколо ідеї розвитку своєї «малої батьківщини»: реконструювали історичні пам’ятки, упорядковували території, розвивали інфраструктуру для туристів.

Наш журналіст поцікавився: ким себе вважає Микола Томенко — політиком, журналістом чи піарником Україна?

«Ідеологом. Історія може бути інструментом об’єднання або інструментом війни. Україні і нам всім потрібна об’єднуюча історія!»

Джерело: inform.zp.ua