Витрати на перевірку субсидій можуть бути вищими, ніж сам розмір субсидії

5 Червня 2018 23:04

 

donbasssos.org

Хоча наразі у нас середній розмір субсидій складає 309,8 гривні, але для їх перевірки треба буде витратити більшу суму.

Хоча наразі у нас середній розмір субсидій – 309,8 гривні, але для того, аби перевірити треба буде витратити більше, аніж розмір середньої субсидії. Вони вводилися як компенсація стрибка і мали бути терміновими. Це мав бути рік чи два, але ми вже субсидуємо п’ятий рік поспіль. Таким чином, уже не можна сказати, що це компенсація.

За рахунок жорсткої політики в Європі субсидіантами є 2-5% домогосподарств.

Це робиться за рахунок жорсткої політики. Уряди зазвичай не борються з бідністю, бо це суб’єктивне поняття, вони борються з так званими абсолютними бідностями. У багатьох країнах, якщо в тебе у власності є домівка, то ти не можеш отримувати субсидію.

Еекономіка буде розвиватися лише за низького навантаження на бюджет. Це означає, що держава має скидати ці витрати.

Ми маємо запроваджувати оподаткування домогосподарств і давати йому неоподаткований мінімум, який має складати 40-60% від середньої зарплати для того, аби не забирати податками і потім повертати субсидією. Впровадження такої системи надасть додатково для кожного члена домогосподарства більше 700 гривень на місяць. Це вдвічі більше, ніж субсидія. Впроваджуючи таку систему оподаткування, Україна може позбутися всіх субсидій разом.

Джерело: zik.ua