Дніпропетровскька Обласна Лікарня ім. Мечникова відсвяткувала – 220 років з дня заснування (ФОТО)

9 Червня 2018 11:16

Лікарня Мечникова 220 років

У Головній лікарні Дніпропетровщини пройшли урочистості, присвячені 220-річчю медустанови і Дня медпрацівника.

За 4 роки війни Мечникова стала головною лікарнею України, де зберегли життя майже 3 тисячам бійців. Всього ж, з дня заснування, тут врятували 15 мільйонів пацієнтів.

На честь ювілею і професійного свята в обласній лікарні нагородили понад півсотні лікарів і медичних сестер. Головний лікар Сергій Риженко звернувся з вітальною промовою до всіх своїх співробітників і подякував за важку працю.

Колектив Дніпропетровської обласної лікарні на святкуванні 220 річниці, лікарі в білих халатах

«Уже 5 років лікарня ім. Мечникова святкує День медичного працівника в умовах війни. За цей час ви навчилися всьому: рятувати, відновлювати, ставити на ноги складно поранених і тяжкохворих пацієнтів. Сьогодні для хірургів – операції вищого рівня складності – стали повсякденністю. Ми здатні вирішити будь-які медичні завдання. Завдяки підтримці обласної влади, лікарня наповнилася новим обладнанням, сучасними технологіями і стала медичним лідером України, а Центр інноваційної хірургії піднімає галузь на європейські та світові рівні», – зазначив він.

Обласна Клінічна Лікарня ім. І. І. Мечникова 220 років

За словами Сергія Риженка, порятунок людських життів – основне завдання всього колективу лікарні ім. Мечникова, а це на сьогодні – 2,5 тис. Співробітників.

Верховна Рада відзначила 220-річчя Обласний Клінічній Лікарні ім. І. І. Мечникова на державному рівні.В музеї історії України в Києві була відкрита експозиція «Місто милосердя. Лікарня Мечникова».

Джерело: vesti.dp.ua