ЄБРР виділить 250 млн євро приватним українським розробникам відновлюваної енергії

13 Червня 2018 14:06

ЄБРР виділить 250 млн євро приватним українським розробникам відновлюваної енергії

USELF – це програма, що покликана розвинути сектор відновлюваної енергетики та впровадити більше проектів з реалізації відновлюваних джерел енергії.

Європейський банк реконструкції та розвитку запускає нову програму фінансування USELF-III для заміни попередньої кампанії з підтримки розвитку відновлюваної енергетики в Україні.

ЄБРР має намір продовжувати підтримку українського сектору відновлювальної енергетики та виділити 250 млн євро для фінансування приватних українських проектів.

Метою нового проекту є допомогти забезпечити ціль Національного плану дій щодо відновлюваної енергії, затвердженого в жовтні 2014 року. Так, споживання електроенергії з відновлюваних джерел енергії до 2020 року має досягти 11%.

Перша програма USELF ( Ukraine Sustainable Energy Lending Facility ) розпочалася в 2009 році. З того часу, фінустанова інвестувала більше 100 млн євро для фінансування понад 150 МВт на всі види відновлюваної енергетики. Проте оригінальна програма закінчується 30 червня 2018 року.

USELF-ІІІ буде доступний малим, середнім та великим приватним розробникам поновлюваних джерел енергії за всіма технологіями (сонячна енергія, вітер, біомаса, біогаз та малі гідроенергії). Він буде використовуватися для фінансування проектів з відновлюваної енергії, розроблених як місцевими, так і міжнародними розробниками.

Джерело: mind.ua