У Дніпропетровській області лікарі переймали досвід Грузії з впровадження медичних реформ.

14 Червня 2018 22:32

 

Лікарі Січеславщини переймали досвід Грузії впровадження медичних реформ.

Фото dniprograd.org

14 червня, Січеславщина переймала досвід Грузії стосовно впровадження медичної реформи.

Досвід Грузії важливий оскільки ця країна також виходила з пост-радянської спадщини і зазнала аналогічних проблем, які зараз виникають в Україні:

Нам дуже важливий цей досвід, оскільки ми тоді знаходились всі в однакових умовах. Були однакові лікарні та система охорони здоров’я загалом. Проте Грузія вже переступила цей бар’єр та показує дуже гарні результати.

Екс-міністр охорони здоров’я Грузії Сандро Урушадзе розповів, що вчора в нього була нагода побувати у клініках Дніпра, зокрема подивитися клініку Мечнікова:

«Ми бачимо як змінюється медицина в Україні, це дуже важливо. Важливо, щоб ці перетворення продовжувалися. Ми бачимо зараз, які складні часи відбуваються, і ми в цьому дуже схожі – у тих проблемах, які дісталися нам з радянського минулого».

Він зауважив, що необхідно знаходити рішення та виходити з цих проблем і сьогоднішня задача – поділитися досвідом та навчитися один у одного. Також він підкреслив, що Грузія володіє особливим досвідом державного і приватного партнерства, що може стати корисним у галузі охорони здоров’я України.

На заході були присутні головні лікарі Січеславщини. Захід відбувався у формі діалогу, де можна було обговорити важливі питання та моменти.

Джерело: dniprograd.org