Микола Томенко: Українську історію краще пропагувати через героїв нації (ФОТО)

15 Червня 2018 16:07

Микола Томенко

Таку думку висловив голова Фонду «Рідна країна» Микола Томенко на презентації нової експозиції галереї-музею «Історія становлення української нації».

Проект сьогодні не має собі подібних ані  в нашій країні, ані деінде у світі.  Історики, художники, скульптори протягом кількох років наполегливо працювали над його науковим і технічним обґрунтуванням, доскіпливо вивчали матеріали історичних досліджень, розробляли технології виготовлення експонатів.  Надихала авторів велика мета – відродити й піднести національну гідність українців, гордість за наші державу, історію, наших славних попередників і сучасників.

Унікальність експозиції полягає в тому, що видатні постаті, які внесли вагомий внесок в творенні історії нашої держави, зроблені за новітньої технології з силікону, який дозволяє максимально точно передати реальний вигляд особи.

Проект виник як ініціатива громадськості за авторства Валерія Галана, відомого громадського діяча, бізнесмена та спортсмена. До проекту також долучився Фонд Миколи Томенка «Рідна країна».

«Презентація України для світу через своїх героїв та пізнаваних персонажів набагато ефективніша, ніж через події, — наголошує голова Фонду „Рідна країна“ Микола Томенко. — Такий проект заслуговує на увагу широкого загалу і наша команда, яка на протязі 10 років пропагує Україну через проекти «7 чудес України» та «Україні потрібні герої», активно підтримує такі ініціативи. Але цілком очевидно, що для того, щоб він став одним з проектів просвітницького виховання, необхідна допомога держави».

Він також підкреслив, що проект зародився саме як громадська ініціатива і лише за допомогою партнерства з державою можливо його завершити. На його думку, важливо зараз знайти належне приміщення та отримати допомогу в завершенні проекту: «Маємо масу значимих історичних будівель, які або заселені чиновниками, або досі не мають проекту розвитку та промоції. Як приклад можемо навести Будинок Вчителя — для нього досі не затверджений проект реконструкції, Будинок з химерами, де сидить адміністрація президента. До цього переліку можна додати і низку палаців, які використовуються не за призначенням».