«Сміттєва війна» в Дніпрі закінчиться вже в серпні.

18 Червня 2018 23:17

сортування сміття

Міськрада зважилася провести конкурс на перевізника сміття, який оголосили більше двох років тому.

У п’ятницю, 15 червня, на сайті міськради Дніпра з’явився проект рішення виконкому про проведення конкурсу на перевізників сміття. Як нам вдалося дізнатися, конкурс пройде 10 серпня в «білому залі» або кімнаті 513 міськради Дніпра. Свої пропозиції подали три компанії.

Згідно з квітневим рішенням виконкому , з 1 червня і до проведення конкурсу, перевезенням сміття займаються дві компанії – КП «ЖИЛСЕРВІС-2», які обслуговує будинки на правому березі Дніпра і КП «Житлове господарство Самарського району», яке обслуговує будинки на лівому березі.

Тарифи на вивезення сміття найближчим часом підвищувати не будуть. «Тарифи поки будуть старі. Нехай нові компанії покажуть результат, тоді і будемо говорити про підвищення тарифу. – Нові компанії – три приватних перевізника. Чесно, навіть не пам’ятаю їх назв. Завдання : вони зобов’язані бути в субпідряду у комунальних підприємств міста і юридично не мати можливості стикатися з міським бюджетом. Більш того, коли попередні «діячі» завантажили місто в сміттєвий колапс, оскільки не справлялися і влаштували в місті страйк по-італійськи, обдзвонили мерів все великих міст і запропонували: «Хлопці, якщо у вас є перевізники, готові купити нові сміттєвози, нехай приходять до Дніпра, і  їх поставлять на маршрути ». Сьогодні ці три компанії закупили і поставили на маршрути 22 нових сміттєвоза ».

За нашою інформацією, конкурс, який пройде 10 серпня – не новий, а продовження запланованого більше двох років тому відбору перевізника. Нагадаємо, що конкурс повинен був відбутися 2 жовтня 2015 року, але він не пройшов через неявку конкурсної комісії . Через рік – у жовтні 2016 року – Антимонопольний комітет заявив, що в Дніпрі порушується антимонопольне законодавство і міськрада Дніпра, погодившись з їх доводами, оголосила про проведення конкурсу 29 грудня 2016 року. Але і тоді відбір не пройшов. Причина – в умови конкурсу потрібно було внести зміни.

Пізніше, в лютому 2017 року,міськрада  заявила , що вже в травні 2017 буде проведено конкурс вивезення ТПВ (твердих побутових відходів). Але до кінця минулого року з перевізником так і не змогли визначитися, а замість цього «Дніпркоммунтранс», який займався вивезенням відходів, перестав вивозити сміття . Можливо, це підштовхнуло міськраду до того, щоб якомога швидше визначитися з перевізниками сміття.

Джерело: dengi.informator.ua