Автівки, що кинуть виклик Tesla у найближчий час

22 Червня 2018 21:56

AUDI E-TRON. Фото: AUDI AG

У Tesla з’являться серйозні конкуренти

Після багатьох років балачок, у Tesla можуть з’явитися серйозні конкуренти. Ми постійно чуємо про те, що великі світові автовиробники готуються кинути виклик Tesla власними електромобілями преміум-класу. Ми вже змогли побачити один з них – вражаючий кросовер Jaguar I-Pace. Але як щодо інших? І коли вони з’являться?

Нижче пропонуємо Вашій увазі автівки, що кинуть виклик Tesla у наступні 2 роки:

2018 рік: Кросовери Jaguar та (можливо) Audi
Почнемо з кросовера I-Pace від Jaguar. Коротка характеристика: два електродвигуни, повний привід, батарея ємністю 90 кВт/год. забезпечує запас ходу 390 км, розгін від 0 до 100 км/год за 4,8 секунди, стартова ціна від $69,500.

JAGUAR'S ELECTRIC I-PACE. Фото: JAGUAR LAND ROVER
JAGUAR’S ELECTRIC I-PACE. Фото: JAGUAR LAND ROVER
Також, незабаром очікується: Електричний позашляховик від Audi, побудований на основі концепт-кару, вперше продемонстрованого Audi у 2015 році. Audi називає його «e-tron quattro», хоча, можливо, він отримає й іншу назву. Audi обіцяє забезпечити запас ходу у 450 км від батареї ємністю 90 кВт/год., три електродвигуни: один спереду, два ззаду автівки.

AUDI E-TRON QUATTRO PROTOTYPE. AUDI AG
AUDI E-TRON QUATTRO PROTOTYPE. Фото: AUDI AG

Незалежно від назви, яку дасть Audi своєму позашляховику, він надійде до європейських дилерів наприкінці цього року, а до американських у першій половині 2019 року. Компанія повідомила, що його ціна у Європі стартуватиме від 80 000 євро.

2019 рік: Mercedes-Benz приєднається до електрокарів преміум-класу
Німецька компанія Daimler AG готується представити низку електромобілів, включаючи повністю електричну вантажівку Class 8, що стане конкурентом Tesla Semi.

MERCEDES-BENZ EQA. Фото: DAIMLER AG
MERCEDES-BENZ EQA. Фото: DAIMLER AG

Проте, це ще не все. Очікується, що Mercedes випустить свій перший електричний кросовер з великим запасом ходу, EQC, у 2019 році. EQC – це п’ятимісний позашляховик з двома двигунами та акумулятором, потужністю 70 кВт/год. Компанія обіцяє, що електромобіль розганятиметься від 0 до 100 км/год. за 5 секунд, тобто буде нічим не гіршим за Audi та Jaguar (та базові версії моделі Tesla Model X).

Також у 2019 році відбудеться презентація другого електрокару преміум-класу від Audi, під назвою e-tron Sportback. За характеристиками він нагадуватиме e-tron quattro, проте буде іншої форми: щось середнє між позашляховиком та купе-подібним седаном. Можна припустити, що він кине виклик Tesla Model S.

Можлива поява у 2019 році: довгоочікуваний електричний Porsche.
У концептуальній версії відомий, як Mission E, Porsche вже цього місяця заявив про те, що його перший електрокар буде мати назву Taycan.

Taycan поєднає у собі безліч інновацій, включаючи 800-вольтову систему приводу, що дозволить надшвидкісне заряджання (до 80% заряду за приблизно 15 хв.) Porsche обіцяє повний привід та розгін від 0 до 100 км/год. менше, ніж за 3,5 секунди.

PORSCHE TAYCAN. : DR. ING. H. C. F. PORSCHE AG
PORSCHE TAYCAN. Фото: DR. ING. H. C. F. PORSCHE AG

Поки що невідомо дві речі: коли він з’явиться та скільки коштуватиме. Ймовірно, його ціна коливатиметься від $85 000 до $150 000 доларів.

Також у 2019 році може з’явитися ще один електричний Jaguar – великий седан XJ.

2020 рік: поява BMW, а опісля Tesla
Ми знаємо про те, що BMW AG випустить електричну версію свого кросовера X3 у 2020 році, й те, що Тесла заявила, що Model Y – компактний кросовер на базі Model 3 – може з’явитися на ринку у тому ж році.

Tesla Model Y. TESLA, INC
Tesla Model Y. Фото: TESLA, INC

Все решта лише здогади. Як відомо, Mercedes-Benz працює над створенням принаймні ще двох електрокарів – невеличкого автомобіля преміум-класу EQA, та електричною версією свого великого (і дорогого) седана S-Class, який може з’явитися у 2020 році.

Цілком можливо, до 2020 року ми також побачимо електричний Cadillac. General Motors планує створити у 2021 році повністю нові електромобілі, однак вона також заявила про те, що ще до цього з’являться два нових електромобілі. Як очікується, одним із них буде невеликий кросовер Buick, а другим, цілком ймовірно, Cadillac.

За повідомленнями, Daimler також працює над створенням великого, повністю електричного седаном класу люкс, який, можливо, отримає назву EQS.

Джон Роусвір
The Motley Fool

Джерело: zik.ua