Микола Томенко готовий балотуватися в президенти України

6 Липня 2018 10:27

Микола Томенко готовий балотуватися в президенти України

У приміщенні Укрінформу відбулося спілкування Миколи Томенка з журналістами – політик сформулював свою позицію щодо участі у виборах на посаду Президента України.

Микола Володимирович презентував розроблену ним та його командою з “Громадського руху “Рідна країна” стратегію «Місія: Український Президент 2019». В рамках виступу він озвучив концепцію з перетворення України на парламентсько-президентську республіку впродовж лише 100 днів. Ключовий момент цієї концепції – відсутність необхідності внесення змін у Конституцію України. Микола Томенко підкреслив, що наразі модель державного устрою в країні не працює – значущі важелі впливу на політику опинилися у чинного президента Порошенка.

«Сьогодні йде святкування Дня Конституції України, про що громадяни дізнаються заздалегідь із білбордів, де їх вітають наші політики. Фактично за півроку стартує президентська кампанія. Наша концепція з приводу майбутніх виборів полягає в наступному. Пошук доброго президента повинен закінчитися. Ідея полягає в тому, щоб мінімізувати значення президента. В тому, щоб знайти шляхи, як змусити його виконувати програму, закони та обмежити його вплив.

На першому місці для нас – місія. Друге – стратегія. Третє – програма. Четверте – команда. І лише на п’ятому місці – кандидат. Я особисто готовий піти в президенти, але місія – важливіша».

Микола Томенко зазначив, що на створення нової моделі держави через зміни до Конституції потрібно три роки. Окрім самих лише змін, потрібно буде провести загальноукраїнський референдум з їхнього затвердження і далі – нові вибори. Загальна ціна питання – два мільярди гривень.

«Конституція України – адекватна, але за фактом вона президентська. Потрібно змусити президента виконувати її».

Відповідаючи на питання «Політеки» щодо того, чи буде Томенко особисто балотуватися в президенти, лідер “ГР “Рідна країна” відповів наступне: «Змінити країну – це головна місія. Якщо ми бачимо, що в Україні є людина, команда, яка готова нашу ідею і концепцію реалізувати разом із нами – ми працюємо з цією людиною. Якщо ми бачимо, що такої людини і команди нема, немає на те ради – доведеться мені зреалізовувати. Не взяти участь у президентській кампанії чи навіть виграти вибори, найбільша амбіція – це змінити країну. Для мене не є ідеєю-фікс взяти участь у президентській кампанії. Хоча наша команда точно в ній братиме участь», – зазначив політик.

Джерело: politeka.net