Експерти прогнозують підвищення цін на проїзд в електротранспорті Дніпра (Відео)

13 Липня 2018 10:09

Більше половини жителів Дніпра пересуваються по місту громадським транспортом (52%)

Доктор політичних наук, член ГО «Спілка віборців м. Дніпра» Олександр Висоцький повідомив, що в Дніпрі можливо подорожчає проїзд в електротранспорті. У вівторок, 10 липня, в прес-центрі ІА «МОСТ-ДНІПРО» відбулася прес-конференція на тему «Моніторинг роботи міського електротранспорту»

У прес-конференції брали участь:

  • Доктор політичних наук, член ГО «Спілка віборців м. Дніпра» Віталій Кривошеїн;
  • Доктор політичних наук, член ГО «Спілка віборців м. Дніпра» Олександр Висоцький.

Доктор політичних наук, член ГО «Спілка віборців м. Дніпра» Віталій Кривошеїн повідомив, що щодня в Дніпрі міський електротранспорт перевозить у середньому 284,2 тис. Пасажирів: «КП« Дніпровський електротранспорт »є основним перевізником не тільки платних, а й усіх соціально незахищених верств населення.

На сьогоднішній день в КП «Дніпровський електротранспорт» парк пасажирського рухомого складу налічує 259 трамваїв, з них 250 – на ходу і 161 тролейбус, з них на ходу -154.

Щодня міський електротранспорт перевозить у середньому 284,2 тис. Пасажирів, з них близько 65% – пасажири пільгових категорій», – повідомив він.

Віталій Кривошеїн повідомив, що більше половини жителів Дніпра пересуваються по місту громадським транспортом: «За даними Четвертого муніципального опитування, більше половини жителів Дніпра пересуваються по місту громадським транспортом (52%). При цьому, саме громадський транспорт дніпряни вважають одним з найбільш зручних способів пересування містом. Так, 39% респондентів назвали місто зручним для водіїв приватних автомобілів, 36% – для пасажирів громадського транспорту, 36% – для пішоходів. В цілому, рівень якості транспортної інфраструктури та громадського транспорту в Дніпрі позитивно оцінюють 38% жителів », – повідомив він.

Доктор політичних наук, член ГО «Спілка віборців м. Дніпра» Олександр Висоцький повідомив, що в Дніпрі, можливо з жовтня подорожчає проїзд в електротранспорті до 4 грн: «Станом на кінець червня 2018 року фактична собівартість перевезень на електротранспорті, враховуючи операційні витрати підприємства і фактична кількість перевезених платних і безплатних пасажирів, становить 6,83 грн. На сьогоднішній день встановлено вартість 1,5 грн за одну поїздку.

Підвищення тарифу на проїзд в електротранспорті неминуче і для того, щоб забезпечити собівартість і стабільну роботу підприємства вартість проїзду необхідно збільшити до 4грн. Найімовірніше це відбудеться з 1 або 15 жовтня », – повідомив він.

Олександр Висоцький зазначив, що аналізуючи тариф на проїзд в електротранспорті в інших містах України – тариф 1,5 грн за одну поїздку існує тільки в Дніпрі: «Наприклад, у Львові, Одесі – 5 грн; в Києві, Харкові, Білій Церкві – 4 грн; в Миколаєві, Вінниці, Запоріжжі, Житомирі, Івано-Франківську – 3 грн », – зазначив він.


Вподобайте Рідна Дніпропетровщина у Facebook :
facebook.com/RidneDnipro
Рідна Дніпропетровщина Микола Томенко  Рідна Дніпропетровщина у Фейсбук


 

Олександр Висоцький повідомив, що в 2018 році планується провести капітальний ремонт вже 38 одиниць рухомого складу, з них 8 одиниць тролейбусів і 30 одиниць трамваїв:

Крім цього, в поточному році планується:

  • будівництво тролейбусної лінії на ж / м Сокіл, ж / м Сонячний;
  • продовження тролейбусної лінії маршруту №19 до вул. Уральська; – продовження тролейбусного маршруту №5 до пр. Дм. Яворницького;
  • проектування тролейбусної лінії для продовження тролейбусних маршрутів №10 та №12 від бульв. Слави до провулка Доброволдьцев;
  • капремонт аварійних ділянок трамвайних шляхів і контактної мережі;
  • планується введення в дію автоматичної мийки трамваїв в депо №3, що дозволить більш ефективно проводити миття рухомого складу, поліпшити санітарний стан вагонів;
  • створення програмно-технічного комплексу диспетчерської служби віддаленого моніторингу для автоматичного інформування жителів міста про графіки руху і для комплексного аналізу роботи транспорту на маршрутах, які обслуговуються », – повідомив він.

 

Джерело: tourdnepr.com