В Україні хочуть взятися за регулювання криптовалюти

25 Липня 2018 10:57

В Україні хочуть взятися за регулювання криптовалюти

Одночасно кілька відомств будуть намагатися розробити єдиний підхід до галузі цифрової валюти


 

Рада фінансової стабільності України підтримала концепцію регулювання криптовалютних операцій. Про це повідомив глава Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) Тимур Хромаєв.

«Ця концепція передбачає визнання деяких категорій криптовалюти і токенів фінансовими інструментами, роль і функції державних органів (НБУ, НКЦПФР, ДФС, Держфінмоніторинг) в регулюванні обороту цих інструментів, ліцензування учасників операцій, розкриття інформації та інше», – підкреслив Хромаєв.

Глава комісії додав, що ця подія є «важливим кроком у формуванні консенсусу між державними відомствами».

Одночасно з цим, вважає він, рішення Ради є підтвердженням «готовності працювати з Верховною Радою і крипторинком над створенням нормативно-правової бази для забезпечення прозорості та високої якості відносин між інвесторами та учасниками кріптовалютного ринку».

При цьому деякі люди, що залишили коментарі під публікацією Хромаєва, розкритикували сам намір влади регулювати криптовалютну індустрію

Один з користувачів, наприклад, написав, що держава може з таким же успіхом регулювати астероїди і метеорити, які пролітають біля Землі.

Раніше Офіс ефективного регулювання »(BRDO) повідомив, що Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України поки що не відносить майнінг криптовалют до ліцензованих видів діяльності.

Нагадаємо, компанія Samsung в країнах Балтії почала приймати криптовалюту в якості оплати.

Джерело: mind.ua