Коломойський та Боголюбов не хочуть судитися в Лондоні у справі Приватбанку

30 Липня 2018 12:26

Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов оскаржують застосовність юрисдикції Високого суду Лондона при розгляді позову Приватбанку, поданого грудні 2017 року.

Про це повідомило агентству “Інтерфакс-Україна” інформоване джерело.

За його даними, попередні слухання за відповідною заявою стартували 25 липня і триватимуть п’ять-сім днів.

Крім цього, додав співрозмовник агентства, суд розгляне заяву відповідачів про зняття запобіжного заходу щодо замороження їх активів.

На його думку, остаточне рішення щодо відповідних заяв буде прийнято в жовтні.

Як повідомлялося, детективна агенція Kroll за підсумками аудиту Приватбанку підтвердила, що фінустанова до її націоналізації в кінці 2016 року була об’єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій, що призвело до збитків мінімум в 5,5 млрд доларів.

Приватбанк в грудні 2017 року подав позов до Високого суду Лондона проти Коломойського, Геннадія Боголюбова, а також компаній Teamtrend Ltd., Trade Point Agro Ltd., Collyer Ltd., Rossyan Investing Corp., Milbert Ventures Inc. і ZAO Ukrtransitservice Ltd., які імовірно їм належать або знаходяться під їх контролем.

Позивач домігся, що суд як запобіжний захід видав наказ про всесвітній арешт активів  екс-власників банку і зазначених шести компаній на суму більше 2,5 млрд доларів.

Суд при цьому зобов’язав Коломойського і Боголюбова розкрити інформацію про всі свої  активи обмеженому колу осіб, які безпосередньо беруть участь в розгляді справи.

 


Вподобайте Рідна Дніпропетровщина у Facebook щоб знати більше!

facebook.com/RidneDnipro
Рідна Дніпропетровщина Микола Томенко  Рідна Дніпропетровщина у Фейсбук


 

Джерело: epravda.com.ua