Чому пенсіонери у липні отримали гроші із затримкою – експерт

7 Серпня 2018 13:35

Частка вини є в Пенсійному фонді, його керівництві [за невчасну виплату пенсій в липні цього року]. Але не потрібно знімати відповідальність і з Уряду.

Оскільки ще в січні-лютому [цього року] Уряд змінив виплати військовим пенсіонерам, які не були враховані в бюджеті Пенсійного фонду на 2018 рік. Тобто збільшення видатків на військових пенсіонерів не було передбачено кошторисом. Таким чином дефіцит Пенсійного фонду був запрограмований на це.

Звісно кожен місяць Пенсійний фонд позичав невелику суму, якої не вистачало, в Казначействі. Але так збіглося, що в липні Казначейство в якийсь момент відшкодувало велику суму ПДВ експортерам, погасило внутрішні облігації державної позики, і Пенсійний фонд попросив допомогти. За збігом обставин, коштів не було ні в бюджеті, ні в Пенсійному фонді. І люди отримали в липні пенсії з затримкою.

Нічого страшного не сталося. І в цьому році пенсії будуть профінансовані в повному обсязі.

У передвиборчий рік неможливо, щоби влада затримувала пенсії більше, ніж на кілька днів. У наступні місяці все буде більш-менш вчасно. Але це досить серйозний «дзвінок» для Пенсійного фонду і для Уряду про те, що не можна втручатися в Державний бюджет чи Пенсійний фонд у поточному році, збільшуючи видатки, не підтримані певними доходами.

 


Вподобайте Рідна Дніпропетровщина у Facebook щоб знати більше!

facebook.com/RidneDnipro
Рідна Дніпропетровщина Микола Томенко  Рідна Дніпропетровщина у Фейсбук


 

#новини #Дніпро #Україна #Ukraine

 

Джерело: kyivtv.com.ua