Які лоукости є в Україні: Всі напрямки, ціни та правила перевезення багажу

7 Серпня 2018 13:49

Лоукост-авіакомпанія Wizz Air відкриє нові напрямки з аеропорту “Харків” – у Вроцлав і Гданськ

Лоукости в Україні: Всі напрямки, ціни та правила перевезення багажу

Вирішили узагальнити усе, що відомо про лоукост-компанії, які пропонують українцям дешеві перельоти.

Wizz Air (Угорщина)

Це найперший лоукост, який зайшов на український ринок. З кожним роком компанія розширює географію польотів. На сьогодні доступні такі напрямки з таких міст України.

Напрямки

З Києва (аеропорт “Київ”) до Відня (Австрія), Копенгагена (Данія), Таллінна (Естонія), Ларнаки (Кіпр), Вільнюса (Литва), Берліна, Гамбурга, Ганновера, Дортмунда, Кельна, Меммінгена, Нюрнберга та Франкфурта (Німеччина), Лондона (Англія), Варшави, Вроцлава, Гданська, Катовіце, Любліна, Познані (Польща), Лісабона (Португалія), Братислави (Словаччина), Будапешта (Угорщина).

Зі Львова до Вільнюса (Литва), Берліна і Дортмунда (Німеччина), Лондона (Англія), Вроцлава, Гданська, Катовіце (Польща) і Братислави (Словаччина).

З Харкова до Відня (Австрія), Дортмунда (Німеччина), Лондона (Англія), Вроцлава, Гданська, Катовіце (Польща).

Ціни

Ціни залежать від обраної дати і від завантаженості рейсу. Також не слід забувати про акції, якими лоукост радує пасажирів дуже часто. Завдяки таким пропозиціям можна зекономити від 20 до 50%. Крім того, членство в Wizz Club надає додаткову знижку. Стандартне членство коштує 30 євро на рік та дозволяє купувати квитки зі знижкою та багаж не тільки собі, а й ще одному компаньйону, який подорожує з вами.

Ціни на переліт стартують від 400 грн, наприклад, у напрямку Польщі, та досягають 3-4 тисяч гривень на більш далекі напрямки – Кіпр, Швеція.

Київ-Будапешт-Київ на кінець вересня – близько 3 тисяч.

Львів-Дортмунд-Львів – 2.5 тис. грн у жовтні.

Київ-Варшава-Київ – 1.5 тис. грн у вересні.

Головний лайфхак: купувати квитки заздалегідь та моніторити акції. Важливо дізнаватися заздалегідь, чи діють у обраному вами аеропорті електронні посадкові квитки. Можливо, доведеться відстояти чергу, аби роздрукувати талон.

Правила перевезення багажу

Розмір ручної поклажі 55 X 40 X 23 СМ, вага – 10 кг. Безкоштовно можна взяти із собою лише одну одиницю. Усе інше – за гроші. Навіть за жіночу маленьку сумку доведеться платити.

На дитину дозволяється провезення одного автокрісла чи візка.

Увага! Через обмежене місце на борту компанія не може гарантувати, що ваша ручна поклажа подорожуватиме з вами в салоні літака. Лише пасажири, які придбали послугу Wizz Priority, зможуть взяти свою ручну поклажу в салон за умови відповідності посадковим процедурам конкретного аеропорту. Ручна поклажа всіх пасажирів, які не придбали послугу Wizz Priority, буде розміщена в багажному відсіку літака, і її можна буде забрати на багажній стрічці в аеропорту прибуття. Якщо розмір ручної поклажі менший за 40x30x18 см, її можна взяти в салон, але необхідно розмістити під сидінням попереду вас. Зверніть увагу, що дозволено брати тільки 1 таку сумку на одного пасажира.

Власний досвід: щоправда, на власному досвіді ми переконалися, що все залежить від аеропорту.

Наприклад, у Києві не довелося ховати свою жіночу сумку у валізу, а у Німеччині, не дивлячись на те, що валіза стала важчою на 2 кг, ніж дозволяється, мені запропонували одразу її здати в багаж і навіть нічого не сказали про 2 кг. А моя маленька сумка залишилася зі мною і навіть ніхто на неї уваги не звернув.

Ryanair (Ірландія)

лоукост в украине

Це найбільша в Європі бюджетна авіакомпанія із Ірландії, яка виконує більшість рейсів по всьому світу. Українці довго чекали на прихід цієї компанії, яка виконуватиме рейси вже із вересня.

Напрямки

З Києва (аеропорт “Бориспіль”) до Берліна (Німеччина), Вільнюса (Литва), Бидгоща, Гданська, Кракова, Познані, Варшави і Вроцлава (Польща), Братислави (Словаччина), Барселони (Іспанія), Стокгольма (Швеція), Лондона (Англія).

Зі Львова до Дюссельдорфа та Меммінгена (Німеччина), Кракова і Варшави (Польща) та Лондона (Англія).

Ціни

Наразі українців ще не радували суттєвими знижками, тому ціна на квитки стартує від 600 грн і доходить на деякі рейси до 2 тис. грн.

Київ-Берлін-Київ – наприкінці вересня близько 3 тис. грн.

Київ-Барселона-Київ – 3 тис. грн у листопаді.

Львів-Лондон-Львів у грудні – 1 700 грн.

Головний лайфхак: слід уважно слідкувати за акціями та розпродажами. У пік таких заходів можна придбати квиток на будь-який напрям за 9 євро.

Правила перевезення багажу

Дозволений розмір ручної поклажі у цієї компанії – 50 х 40 х 20 см та вага 10 кг.

Ручна поклажа (проноситься через митний огляд): безкоштовно 2 одиниці на пасажира, включно з товарами, які куплені в магазинах Tax Free:
велика (55см x 40см x 20см) і маленька (35см x 20см x 20см).

Пасажири з Priority Boarding (пріоритетною посадкою – платною послугою, що купується окремо), можуть пронести на борт всю ручну поклажу – і велику, і маленьку.

Решта пасажирів можуть взяти на борт тільки маленьку ручну поклажу, велика здається біля трапу (безкоштовно).

На немовлят дозволене провезення маленької ручної поклажі до 5 кг + візок або автокрісло. Складний візок потрібно здати у трапа літака.

Власний досвід: треба бути готовим до того, що політ із цією компанією може бути схожим на поїздку маршруткою: замало місця у рядах крісел, багато людей.

Pegasus Airlines (Туреччина)

Це турецька лоукост-авіакомпанія, що заснована у Стамбулі з хабами у кількох аеропортах Туреччини. Усі перельоти відбуваються через Туреччину із пересадкою. Вона є гарною альтернативою українським чартерам, з якими у цьому році особлива біда.

Напрямки

З Києва (аеропорт “Київ”) до Ізміра, звідки з пересадкою можна полетіти у 10 турецьких міст та до Австрії, Британії і Кіпру, в Анкару та Анталію, яка відкриває прямий шлях до відомих курортів.

З Харкова, Львова та Запоріжжя до Стамбула.

З Одеси до Анкари.

Ціни

Київ-Штутгарт-Київ (із пересадкою у Стамбулі) у жовтні – 5.7 тис. грн.

Одеса-Анкара-Одеса у вересні – 3400 грн.

Головний лайфхак: якщо вам потрібний комфорт – харчування, пріоритетна посадка, трансфер, більше багажу – це все можна придбати за додаткову оплату.

Правила перевезення багажу

Безкоштовно на міжнародних рейсах можна перевозити одну одиницю 20 cм x 40 cм x 55 cм з вагою не більше 8 кг.

Власний досвід: важливо слідкувати за акціями, купувати квиток заздалегідь і тоді буде вам щастя. Не дивлячись на пересадку, подорож виходить приємною і значно дешевшою, ніж нормальним чартером, ціна на який цього року до Туреччини сягала більше 1 тис. доларів на двох дорослих та дитину. Літаки у авіакомпанії нові, просторі.

Ernest Airlines (Італія)

Це італійська авіакомпанія зі штаб-квартирою в Мілані. Основний центр компанії розташований у Тирані, Албанія. Авіакомпанія є лоукост перевізником та обслуговує італійський, албанський, український та румунський ринки. Основні рейси здійснюються між Італією та Албанією, Україною, Румунією та Іспанією.

Напрямки

З Києва (аеропорт “Київ”) до Мілана, Бергамо, Риму і Неаполя (Італія).

Зі Львова до Неаполя, Мілану, Риму (Італія).

Ціни

Київ-Рим-Київ у жовтні – 3.5 тис. грн.

Львів-Мілан-Львів у вересні – 3 тис. грн.

Головний лайфхак: ціна на квиток залежить від дати. Цілком можливо підібрати дешеві квитки, якщо ви не прив’язані до точних дат.

Правила перевезення багажу

Кожен пасажир може брати із собою тільки одну ручну поклажу: враховуючи також ручки і колеса, сумка не може перевищувати 55х35х25см і 8 кг ваги. Якщо ця норма буде перевищена, поклажу заберуть до багажного відділення літака. В цьому випадку передбачена підвищена плата за багаж.

Ручна поклажа повинна бути погоджена і маркована працівником аеропорту під час реєстрації на посадку, інакше її не дозволять брати на борт. Дітям до двох років дозволено везти невелику ручну сумку, вага якої не перевищує 3 кг.

Під час реєстрації або при посадці, у випадку нестачі місць для оперативних потреб, ручна поклажа може бути розміщена у багажному відділенні літака без додаткової платні.

Увага! Якщо через перевантаження багажного відділення немає можливості забрати весь або частину багажу пасажирів, компанія на свій розсуд переносить доставку багажу одним із наступних рейсів або інших перевізників.

Власний досвід: відсутній, але для тих, хто не слідкує за новинами, варто зазначити, що у цього лоукоста вічні проблеми: затримки рейсів, скасування та переніс вильотів. Головна проблема – старий авіапарк попри анонсовані нові літаки. За інформацією подорожуючих, рейси здійснює старий літак, у якого постійно якість проблеми.

SkyUp (Україна)

Національний український авіаперевізник, лоукост, який розпочав свої польоти 21 травня 2018 року.

Напрямки

Чартерні перельоти, згідно плану на 2018 рік, здійснюватимуться з Києва, Харкова, Львова та Одеси. Всього у SkyUp нині 16 напрямків (подано заявку на 55 рейсів): Анталія, Бодрум, Даламан (Туреччина), Шарм-ель-Шейх, Хургада (Єгипет), Тіват (Чорногорія), Барселона, Пальма-де-Майорка, Тенерифе, Аліканте (Іспанія), Тирана (Албанія), Ріміні (Італія), Бургас, Варна (Болгарія), Ларнака (Кіпр), Дубай (ОАЕ).

Також плануються і внутрішні лоукост-перельоти: Київ-Одеса, Київ-Львів, Львів-Одеса, Харків-Одеса.

Ціни

Цей перевізник встиг анонсувати переліт по українських містах за 500 грн.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив 26 липня, що SkyUp почне здійснювати регулярні внутрішні рейси з серпня цього року. Проте цього не сталося.

Наразі ця компанія співпрацює з туроператором JoinUp, тому ціни доступні лише при зверненні до цієї компанії. Щодо запуску внутрішніх рейсів Україною – поки інформації щодо цін нема.

Правила перевезення багажу

Інформація відсутня, адже ця компанія поки працює лише як чартерний перевізник.

 


Вподобайте Рідна Дніпропетровщина у Facebook щоб знати більше!

facebook.com/RidneDnipro
Рідна Дніпропетровщина Микола Томенко  Рідна Дніпропетровщина у Фейсбук


 

#новини #Дніпро #Україна #Ukraine

 

Джерело: depo.ua