“Марка – це історія України” виставка марок у Павлограді (ФОТО)

15 Серпня 2018 19:19

виставка марок павлоград украина

14 серпня Павлоградський історико-краєзнавчий музей відкрив міні-виставку марок під назвою «Марка – це історія України».

В експозиції представлені марки періоду СРСР і незалежної України, взяті з фондів музею. Всього на виставці представлено 126 експонатів. Зібрані марки на теми космонавтики, природи, спорту, транспорту та інші. Всього в фондах музею налічується понад 1000 марок різних за тематикою, формою, якістю і матеріалу виготовлення. У музей вони надійшли від різних людей.

Про це повідомляє інформаційний “Незалежний портал павлоград.dp.ua

космос україна виставка марок у павлоград
 


Вподобайте Рідна Дніпропетровщина у Facebook щоб знати більше!

facebook.com/RidneDnipro
Рідна Дніпропетровщина Микола Томенко  Рідна Дніпропетровщина у Фейсбук


 

виставка марок павлоград украина

виставка марок павлоград украина

 

Виставка «Марка – це історія України» буде працювати протягом місяця, де кожен бажаючий може ознайомитися з історією поштової марки України.

Виставки поштових марок України окремо відбуваються рідко. На українських землях відбулася тільки одна – в Києві в 1928 році. Поза Україною першу виставку українських поштових марок влаштував Пласт в Едмонтоні в 1951 році. Спілка Української Філателістів експонувався в 1951 році і в 1952 році в Нью-Йорку і в Філадельфії. Крім цих великих виставок, українські поштові марки експонувалися на декількох десятках виставок в світі разом з поштовими марками інших держав.