Скільки коштує зібрати дитину до школи в Дніпрі. (ФОТО)

22 Серпня 2018 08:34

сколько стоит собрать ребенка в школу днепр

Приходить час передшкільної метушні. Багато батьків вже зараз готують своїх дітей до початку навчального року, І якщо учні старших класів не переймаються щодо лінійки і свята Першого дзвоника, то для першокласників – це насправді важливий день. Про те, скільки коштує зібрати дитину в школу підготували матеріал 056.ua

На початку варто зробити зауваження, що шкільна форма для хлопців і дівчат відрізняється і, відповідно, ціна теж буде різною. Так, в стандартний набір шкільної форми для хлопчика входять піджак, жилет і штани. Середня ціна в Дніпрі за цю “трійку” 2000 гривень, але, якщо купувати окремо, можна заощадити близько 500 гривень. Мінус такої економії в тому, що потрібно буде довго і старанно підбирати і поєднувати, наприклад, піджак під штани. Сорочка продається окремо. І на сьогоднішній день – її мінімальна ціна від 200 гривень. Але на навчальний рік батькам школяра потрібно буде запастися кількома сорочками, штанами і не забути про светрах на зиму. Цей додатковий комплект “потягне” ще на 1500 гривень.

 

 

Можна купити або краватку або метелика, або і те і те. Тут все залежить від бажань дитини і від можливості батьків. Так,  вартість краватки може сягати  300 гривень, метеликів – до 200 гривень. Шкіряний ремінь вартуватиме десь близько 300 – 400 гривень.

Не варто забувати і про взуття. На навчальний рік дитині знадобитися дві пари взуття (і це без урахування зимових черевик). У перші півтора місяці навчання і поки не почнуться дощі можна буде обійтися без змінного взуття. Але потім потрібно буде шукати, і не факт, що пошуки закінчяться вдалою покупкою, по-цьому краще запастися заздалегідь і придбати взуття трохи більше потрібного розміру. Це потрібно для того, щоб через деякий час туфлі не опинилися малими. Але мінімальна вартість дитячого взуття на хлопчика обійдеться від 800 гривень за пару

“Зібрали дочку в школу, а по грошах як ніби заміж видали”.

Цей жарт зовсім не так смішний для батьків школярок, адже одні банти, шпильки, колготки – це вже кругленька сума виходить. Але про все по черзі.

Отже, шкільна форма для дівчат – це не тільки піджак і спідниця. Цей класичний наряд можна міняти на сарафани, сукні, брюки. Так, піджак, спідниця і брюки обійдуться для батьків дівчат в 2500 гривень, а сукні, сарафани – в межах по 1000 гривень. Сорочка, гольф і светр для більш холодної пори року обійдуться в межах 200-350 гривень за кожну річ. І придбати краще буде кілька штук заздалегідь. Колготки, капронові шкарпетки, банти – цей список обійдеться від 500 гривень. Туфлі для школярки продають за такими ж цінами, як і для хлопчиків: в межах 800 гривень. І не забуваємо, що дівчаткам також знадобиться змінне, а також зимове взуття.

 

Спортивний костюм і кросівки

Фізкультуру ніхто не відміняв і спортивна форма – необхідний атрибут цих уроків. Є варіант придбати відразу спортивний костюм або окремо купувати штани, футболку і кофту на блискавці з довгим рукавом для прохолодною пори. І якщо перший спосіб фінансово потягне до 1800 гривень, другої – до 1500. Ціни в Дніпрі на кросівки будуть від 500 і до 2000 гривень. Тут все залежить від виробника, матеріалу, якості і бренду.

Найнижча ціна на портфель починається від 600 гривень. Вибирати краще модель з ортопедичною спинкою, з жорстким каркасом і рельєфом. Це сприяє формуванню правильної постави, знижує тиск на хребет і мінімізує ризик розвитку сколіозу у дитини. Також потрібно звернути увагу і на дно – воно повинно бути жорстким, щоб не провисало під вагою книг і не тиснуло на поперек дитини. Лямки повинні бути широкими, в міру м’якими і щоб їх можна було  легко регулювати по довжині.

Канцтовари

Мабуть, це одна з витратних частин зборів в школу. Тільки на щоденник, зошити, ручки, пенал, олівці, фломастери, альбом для малювання, фарби, лінійки, пластилін можна “викинути” від 2000 гривень.

Мабуть, це одна з витратних частин зборів в школу. Тільки на щоденник, зошити, ручки, пенал, олівці, фломастери, альбом для малювання, фарби, лінійки, пластилін можна “викинути” від 2000 гривень.

РАЗОМ, зібрати хлопчика на перше вересня цього року обійдеться близько 8 тисяч гривень, дівчинку – 9 тисяч гривень.

 


Вподобайте Рідна Дніпропетровщина у Facebook щоб знати більше!

facebook.com/RidneDnipro
Рідна Дніпропетровщина Микола Томенко  Рідна Дніпропетровщина у Фейсбук


 

Джерело: 056.ua