На TechFest в Дніпрі проведуть масштабний хімічний дослід

26 Серпня 2018 10:24

фестиваль технологій TechFest дніпро

У Дніпрі, 15-16 вересня, на заводі Інтерпайп відбудеться фестиваль технологій TechFest.

Про це сайту «Люди і події» повідомили організатори заходу.

Хімія – одна з найбільш недооцінених в Україні наук. 3D-друк, електромобілі і сучасна медицина зобов’язані своєю появою саме хімічної промисловості. Щоб привернути увагу до цієї науки і розповісти про її можливості дорослим і дітям на Interpipe TechFest-2018 організують роботу окремої експозони.

Гарячі мильні бульбашки, досліди з рідким азотом і сухим льодом, різнобарвне полум’я та вогнетривкі папір – програмі локації Хімлаб позаздрить будь-яке наукове шоу.

Протягом 2-х днів в Хімлабе можна буде побачити десятки дослідів, в яких різні хімічні реакції будуть запалювати (в тому числі під водою), підривати, заморожувати, здобувати нові речовини і не тільки. У програмі заплановано 120 різних експериментів. Крім того, буде проведено рекордний досвід з розкладання перекису водню.

«Перекис водню часто застосовується в лабораторних дослідах. У нашому випадку, ключовою відмінністю, є масштаб. Ми хочемо провести досвід з розкладанням перекису водню в бочці на 200 літрів. Змішавши перекис, миючий засіб і каталізатор, ми отримаємо дуже ефектний результат. Це буде фонтан з піни, причому її кількість перевищить людський зріст », – розповідає завідувач науково-дослідною лабораторією ДНУ, кандидат хімічних наук Віталій Пальчиков.

Організатор мега-досвіду переконаний, що хімія – найцікавіша з наук. В якості голови ради молодих вчених ДНУ він не раз займався організацією днів науки, щоб сприяти популяризації хімії в регіоні.

Окрема локація Хімлаба буде присвячена цікавому практикуму по вивченню властивостей газів. Крім іншого, тут обидва дні буде працювати відкрита молекулярна кріогенна кухня.
 


Вподобайте Рідна Дніпропетровщина у Facebook щоб знати більше!

facebook.com/RidneDnipro
Рідна Дніпропетровщина Микола Томенко  Рідна Дніпропетровщина у Фейсбук


 

Джерело: lisnews.dp.ua