Спецпредставник Волкер запевнив, що тиск на Росію зростатиме

27 Серпня 2018 17:51

волкер трамп америка украина

 

Як адміністрація Дональда Трампа, так і Конгрес США роблять кроки із метою посилення тиску на Російську Федерацію.

Про це заявив Курт Волкер в ексклюзивному інтерв’ю “Голосу Америки” повідомляє УНН.

“Я переконаний, що тиск зростатиме, — наголосив спецпредставник США з питань України. — Ви бачили це і від адміністрації США — кожні декілька місяців запроваджуються нові санкції через те, що Росія не досягає прогресу з жодних питань, з яких ми висловили своє занепокоєння. Це включає Сирію. Це включає Україну. Це включає дотримання прав людини, справу Скрипаля”.

Санкції посилюватимуться, якщо Росія не змінить свою поведінку, говорить Волкер. “Ми вводимо санкції шар за шаром. Ви також бачите ініціативи від Конгресу. До цього спонукає і поведінка Росії, як і бажання продовжувати тиснути на адміністрацію. Видно, що відбувається рух з обох боків. Він триватиме”, — наголосив посадовець.

сша америка украина

Нагадаємо, адміністрація США в понеділок ввела нові санкції відносно Росії через її причетність до отруєння 4 березня екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії у британському Солсбері. У Держдепартаменті переконані, що таким чином Росія порушила американський Закон про контроль над хімічною та біологічною зброєю і заборону його військового застосування від 1991 року.