Ми не можемо ризикувати: у Німеччині готуються поставити хрест на “Північному потоці-2”

29 Серпня 2018 12:24

газ северный поток украина

Німецький енергетичний концерн роздумує про відмову від будівництва газопроводу “Північний потік-2”

Партнер Газпрому – концерн Uniper – інвестор будівництво газопроводу “Північний потік-2”.
Цей газопровід, до слова, згадується в торішньому американському законі “про протидію супротивникам Америки за допомогою санкцій”

германия северный поток

“Звичайно, Uniper не може ризикувати, щоб нас дійсно піддали американських санкцій. В цьому випадку нас би виключили з платіжного обороту, ми більше не могли б використовувати американський долар в торгових операціях”, – сказав Крістофер Дельбрук член правління компанії.

северный поток 2 газ германия

Згідно з американським законом, США будуть всіляко протидіяти будівництву газопроводу. Також Трамп отримує право вводити санкції проти будь-яких компаній, які взаємодіють, зокрема, з цим проектом. Також він може вводити санкції і проти компаній, які інвестують в російські енергетичні проекти понад мільйон доларів за раз і більше п’яти мільйонів в рік.
Нагадаємо, Ангела Меркель знайшла для Європи альтернативу російському газу. Канцлер Німеччини Ангела Меркель планує в ході візиту в Азербайджан обговорити перспективи поставок каспійського газу в Європу. В ході офіційних зустрічей Німеччина і Азербайджан мають намір розглянути питання розвитку інфраструктури Південного газового коридору, яким азербайджанський газ прямує через Туреччину до Європи.
«Ми вкрай зацікавлені в подальшому розвитку Південного газового коридору. Це частина диверсіфікаційній стратегії Євросоюзу, щоб забезпечити поставки газу в Європу з різних регіонів, а не тільки з Росії», – пояснила Ангела Меркель.
 


Вподобайте Рідна Дніпропетровщина у Facebook щоб знати більше!

facebook.com/RidneDnipro
Рідна Дніпропетровщина Микола Томенко  Рідна Дніпропетровщина у Фейсбук


 

Джерело: politeka.net