Українці кинулися скуповувати пенсійний стаж “на майбутнє”

11 Вересня 2018 12:09
Тенденція до збільшення кількості бажаючих докупити собі стаж зберігається
Українці кинулися скуповувати пенсійний стаж “на майбутнє”

Все більше число українців докуповують страховий пенсійний стаж, що дозволить їм претендувати на отримання пенсії.

Це законна процедура покликана вирішити проблему для тих трудящих хто працює без офіційного працевлаштування. З подробицями знайомить НАРОДНА ПРАВДА.

За інформацією управління Пенсійного фонду України в Черкаській області, в 2016 році докупили трудовий стаж 245 жителів області. Вже наступного року таких стало 400 осіб.

Тенденція до збільшення кількості бажаючих докупити собі стаж зберігається і в 2018 році.

За інформацією Управління Держпраці, близько 80 тисяч жителів Черкаської області працюють неофіційно.

Як пояснила «Голос України» перший заступник начальника головного управління ПФУ в Черкаській області Анна Вовкогон, для громадян вигідніше докуповувати пенсійний стаж до досягнення пенсійного віку, оскільки згодом у розрахунку буде брати участь спеціальний коефіцієнт.

За словами чиновниці, обчислення розміру доплати здійснюється за формулою: Д = С х К х М

де: Д – розмір доплати за пенсійний стаж; страховий внесок із мінімальної зарплати за ставкою ЄСВ 22 відсотки; К – коефіцієнт компенсації вартості (застосовується при одноразовій сплаті – за один рік дорівнює 2); М – кількість місяців, потрібних для отримання пенсії.

При цьому слід враховувати, що розмір мінімальної зарплати регулярно збільшується, а значить, буде рости і розмір оплати за кожен рік страхового стажу.

Джерело: narodna-pravda.ua