Як йти вперед: у Дніпрі обговорили перспективи розвитку органів самоорганізації населення

13 Вересня 2018 09:00
Як йти вперед: у Дніпрі обговорили перспективи розвитку органів самоорганізації населення

Сьогодні, 12 вересня, у інформаційному хабі Mediaprostir відбувся круглий стіл за участі представників громадськості, органів самоорганізації населення та міської влади.

У найближчі роки в Дніпрі постане питання необхідності розвитку органів самоорганізації населення. Це пов’язано як із необхідністю розвитку громадянського суспільства, так і з майбутньою ліквідацією районних у місті рад.

Треба поступово розширювати повноваження органів самоорганізації населення і надавати їм реальні механізми для реалізації та захисту їхніх потреб. Цей процес повинен розпочатися з міської ради, де мають прийняти відповідні рішення.

Як приклад, на круглому столі представили досвід інших великих міст України, зокрема Києва, Вінниці та Харкова, де вже реалізовуються подібні рішення.

Часто можна побачити як до нас звертаються люди з проханням виділити гроші на ОСН. Але коли справа доходить до реальних дій, то всі уникають відповідальності. Тому треба, аби органи самоорганізації населення чітко розуміли що вони роблять і відповідно були готові взяти на себе окремі функції влади.

Загалом, тема круглого столу в окремих моментах викликала неабияку дискусію серед учасників. Втім, більшість з них зійшлася на тому, що нинішній підхід треба поступово змінювати і удосконалювати.

 

 

Джерело: dniprograd.org