Субсидію в Дніпрі отримують понад 40 тисяч сімей

15 Вересня 2018 18:00

Зараз субсидію на оплату житлово-комунальних послуг в Дніпрі отримують 40 тис. 297 сімей. Це більш ніж в два рази менше, ніж в аналогічний період минулого року (88 тис. Сімей в 2017-м).

Зменшення кількості одержувачів субсидії пояснюється, зокрема, змінами, які були внесені до відповідних нормативних документів при призначенні цієї державної допомоги. Ці зміни вступили в силу 1 травня поточного року. Всього з початку року в місті субсидію призначено на суму 591 млн грн, з них зекономлено 47 млн ​​грн. Із загальної суми зекономлених коштів велика частина, а саме – 39 млн грн, повернуто до державного бюджету, решта – передбачені для часткової компенсації тим громадянам, які заощадили субсидію на індивідуальному опаленні своїх будинків газом або електроенергією.

«До 1 вересня така категорія сімей повинна була подати відповідні заяви до районного управління соцзахисту. З 8 тис. Сімей це зробили 5 тис. 600. Вони скористалися своїм правом і отримають грошову компенсацію ».

Призначення субсидії на опалювальний період для тих жителів, які мають індивідуальне опалення, почнеться з 15 жовтня. Для цієї категорії дата початку опалювального сезону – фіксована.

Джерело: /nf.dp.ua