У Дніпрі проходить найбільший технічний фестиваль Східної Європи Interpipe TechFest

16 Вересня 2018 10:16

Вчора в Дніпрі стартувало масштабне шоу Interpipe TechFest 2018. Тут зібралися інженери з усієї України. Протягом двох днів вони демонструють свої досягнення і новітні розробки в області науки і техніки ..

Interpipe TechFest

Фестиваль включає в себе чотири формату. Це виставка сучасних технічних розробок, лекторій, видовищні активності і технічні змагання. Тут просто величезна кількість локацій. Масштабна Лего-стройка, видовищні хімічні досліди, битви роботів, показові заїзди танкових моделей, змагання з судо- і авіамеделірованію, дріфт радіокерованих машинок і багато іншого. Гості фестивалю можуть покататися на величезній роботизованою роборукою, взяти участь в кібертурніре, своїми руками сконструювати і запустити модель ракети.

Гости фестиваля могут покататься на огромной роботизированной роборуке

Для найменших відвідувачів працює велика дитяча зона. Тут хлопці можуть побудувати власний шедевр з Лего і пограти в найновіші сучасні ігри. А на виставці діти можуть покерувати справжнім роботом і навіть битися один з одним в робобитві.

Interpipe TechFest

Інженерія – це не нудно

За словами організатора фестивалю, директора з корпоративних відносин компанії Interpipe Дмитра Кисілевського, головна мета заходу – показати, що інженерія – це не нудно, а сучасно і престижно. – Ми організовуємо фестиваль сучасних технологій Interpipe TechFest вже третій рік. Інженерія – це майбутнє України, – зазначив Дмитро Кисилевський. – У нас повинні бути технології, сучасне озброєння, машинобудування. У молодих інженерів, конструкторів і людей з технічним складом розуму повинна бути можливість застосувати себе. Саме винахідники рухають країну вперед. Потрібно зробити інженерію модною. Сучасні люди не завжди розуміють важливість чого-небудь. Їм потрібно, щоб це було круто і модно. Тому ми витягли всю сучасну науку з лабораторій, цехів, дослідницьких центрів на вулицю до людей. Тут вони можуть помацати авіаційний двигун, поговорити з конструкторами ракет, заглянути всередину самого нового українського БТР, пограти в Лего, запустити модель ракети, битися в битві роботів і зрозуміти, що інженерія – це класно.

Хогвартс из Лего

Виставка сучасних технологій розділена на тематичні зони: космос, промисловість, робототехніка, алея стартапів, енергетика, настільні ігри та інші.

Два дні на фестивалі працює лекторій, де простою і зрозумілою мовою гостям розповідають про сучасні досягнення і наукових дослідженнях.

Молекулярная кухня

В рамках заходу також проходять змагання з мехатроніки професії майбутнього. Її суть полягає в тому, щоб готувати фахівців які здатні впоратися з роботами. Вони повинні розбиратися в електриці, гідравліки, пневматики, itтехноглогия. У змаганнях по мехатроніці брала участь і команда із Запоріжжя.

Путешествие по виртуальной реальности

Ті, хто ще не встиг своїми очима побачити нові технології, може зробити це сьогодні. 16 вересня фестиваль буде працювати з 10:00 до 18:00.

Джерело: /www.iz.com.ua