4 популярних ВНЗ Дніпра об’єдналися

19 Вересня 2018 11:17

 

 

Чотири вищі навчальні заклади Дніпра об’єдналися в консорціум.

У Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара відбулося підписання генеральної угоди про створення науково-освітнього об’єднання «Дніпровський консорціум університетів».

Про це повідомляє прес-служба ДНУ.

Ректори Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна, Національної металургійної академії України та Українського державного хіміко-технологічного університету об’єдналися для інтеграції освітньої, наукової та міжнародної діяльності.

«Основна наша мета – поєднання інформаційних, кадрових і фінансових ресурсів для реалізації тих непростих завдань, що стоять сьогодні перед вищою школою України. Плануємо впровадити програму академічної мобільності для студентів, адже у кожного університету є унікальні курси по властивих тільки йому спеціальностей. Також в планах реалізація спільних інноваційних проектів, можливо, підстави малих інноваційних підприємств. Подібне об’єднання вже створили в Харкові, там в консорціум увійшов 31 ЗВО. Наш також відкритий для приєднання до нього інших вищих навчальних закладів і буде розширюватися. , – зазначив член-кореспондент НАНУ Микола Поляков.

«Дніпровський консорціум університетів є добровільним некомерційним освітньо-науковим об’єднанням, – відзначили ректори Олександр Величко та Олександр Пшинько. – Всі учасники зберігають свою самостійність і права юридичної особи. Керівним органом буде Рада Консорціуму, до складу якої увійдуть ректори та інші представники університетів. Також ми розробимо фінансовий план діяльності Консорціуму ».

Джерело: /dpchas.com.ua