Плавці Дніпропетровщини виграли “золото” міжнародного змагання на відкритій воді

20 Вересня 2018 18:50

Незважаючи на негоду, великі хвилі і медуз в море. Спортсмени з Дніпропетровської області перемогли на перших в Україні міжнародних змаганнях з плавання на відкритій воді. Чемпіонат «Оceanman» провели в Одесі.

 

Одеську затоку на Чорному морі взялися підкорювати понад 700 спортсменів з 18 країн.

У масштабному запливі на відкритій воді “Оceanman” абсолютним переможцем став Сергій Квіт з Дніпра. Дистанцію в 10 кілометрів він подолав за 2,5 години.

“Відкрита вода – це, звичайно, хвилі, це якась живність – дельфіни, акули, медузи, які багатьом в Одесі доставляли неприємності, опіки на обличчі”, – згадує спортсмен.

На рахунку Сергія десятки медалей всеукраїнських та міжнародних чемпіонатів. Він займався професійним плаванням 29 років. Зараз працює тренером у фітнес-клубі. Каже, останню перемогу розцінює як черговий досвід.

“Були великі хвилі і якщо мої суперники, припустимо, втрачають мене з поля зору, то для мене це було в плюс. Це означає, що вони не бачать орієнтир, пливуть зі своєю технікою”, – говорить Сергій.

Разом з Сергієм в Одесу їздила і його колега Каріна. Дівчина пропливла дистанцію в 5 кілометрів і завоювала срібло в абсолюті.

“Дуже багато людей, дружна атмосфера, підтримка божевільна, всі об’єдналися, все друзьяю. Я отримала від змагань колосальний досвід, неймовірна кількість емоцій і тепер мені хочеться цим всім ділиться зі спортсменами, яких я треную”, – говорить тренер з плавання та аквааеробіки Карина Пирогова.

В “Оceanman” фінішував і криворіжець Володимир Воронько. 5 кілометрів він подолав першим, всього за годину і одинадцять секунд. Спортсмен входить до збірної України з плавання на відкритій воді. Зізнається, перемога далася легко.

“Незвично було, я ніколи не плавали, коли було скільки людина. Досить хвилююче було по початку”, – розповідає плавець. – А все інше, в принципі, нормально. Я до цих змагань готувався цілий сезон і відчував себе впевнено “.

Тренер Володимира ділиться, змагань для плавців на відкритій воді зараз проводять мало. Навіть чемпіонат України, який повинен був відбутися в серпні, скасували. “Оceanman” став для спортсмена доброю нагодою продемонструвати вміння.

“Він у формі хорошою був і два тижні різниці він форму зберіг і виплеснув напрацьоване”, – говорить тренер Володимира Воронько Олег Ржелецкій.

Участь в “Оceanman” спортсмени-переможці з Дніпропетровщини оплачували з власного гаманця. Тепер розмірковують, чи поїдуть на фінал чемпіонату світу. Його проведуть в Дубаї вже в листопаді.

Джерело: 34.ua