Микола Томенко вважає, що нова чесна влада в Україні  без нової Конституції не просто можлива, а необхідна. Таку думку лідер політичної партії “Рідна країна” висловив в ефірі Politeka Online.

За його словами, складність теперішнього порядку денного або теперішнього політичного моменту полягає в тому, що нас знову заводять у хибну стратегію та логіку політичного процесу.

“Ми живемо в передвиборчому році. Люди хочуть змінити ситуацію, покращити якість життя. Сьогодні задано казковий і неправильний алгоритм: коли буде нова Конституція, затверджена українським народом на референдумі, моральними авторитетами тощо, то заживемо ми чесно та багато. Це нісенітниця, адже сьогодні наша найбільша біда – недотримання Конституції, абсолютний правовий нігілізм та безвідповідальність”,  – вважає політик.

За його словами, біда країни в тому, що в неї не виконується закон.

“Біда в тому, що закон не виконується. Якщо змінять Конституцію, люди не зміняться, психологія не зміниться. Проблема у відповідності. Їздити в маршрутці в Києві та не брати квиток – це біда. Це свідчить про те, що немає мислення громадянина, платника податків. Куди йдуть ці гроші? Ніхто за це не відповідає” – каже Томенко.

Політик вважає, що важливо навести лад в цьому питанні і дотримуватися Конституції, ввести жорстку відповідальність за її невиконання.

“Це можуть зробити лише порядні, освічені, патріотичні й чесні люди. Я не заперечую, що в перспективі якісь норми Конституції треба врегулювати, бо вони застаріли. Але йдеться не про загальну концепцію. Зачистити все зараз – це чистий ленінізм. Не можна людей обманювати, це утопія. Я проти утопій, за реалістичні, конкретні, прагматичні кроки, які вже покращують життя”, – пояснив Микола Томенко .

З повною версією інтерв’ю можна ознайомитись тут.